Mida maitsvat pakub Eesti esimene tänavatoidurestoran Foody Allen?

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telliskivi loomelinnakus, Vaba Lava uues teatrimajas teeb uksed lahti Eesti esimene tänavatoidurestoran Foody Allen, mis lubab pakkuda mõistliku hinnaga maitsvat tänavatoitu.

 «Tänavatoit on maailmas tõusev trend, see mind inspireeribki,» teatab Foody Alleni peakokk Koit Uustalu, tõstes samal ajal söegrillahjust välja värskeid ribisid. Suussulavatele ribidele pole vähimatki ette heita - 12 tundi ahjus küpsenud liha lahkub kondilt terariista abita. Just niisugune peakski Koidu meelest tänavatoit olema: et võtad kätte ja sööd mõnuga.

Kuid Foody Alleni menüüs ei trooni sugugi mitte ainult ribiports (tavaline ports on kaunis kogukas, kuid 12 euro eest saab tellida ka suurema, mehise koguse kondiga liha), vaid sealt leiab kõikvõimalikke maailma maitseid - terava Aasia köögi austajaile näiteks ramen-nuudlid krevettide ja kanaga. Magustoidusõpru üllatab Koidu köök aga grillitud ananassiga. Ning et ei sööjail ega tegijatel igavus peale ei tuleks,  lubab ta iga kuu-pooleteise tagant menüüsse miskit uut lisada. 

Uude toidukohta mahub 130 sööjat, hinnad jäävad 5-12 euro piiresse. Esialgu püütakse restoran hoida avatuna 7 päeva nädalas, kella 12st keskpäeval 11ni õhtul. «Hea tänavatoit on südamega tehtud, seda saab nii kohapeal süüa kui ka kaasa võtta ja mis peamine - mis inimestele meeldib,» räägib Koit. Teatriga ühe katuse all tegutsemine mõjutab  samuti Foody Allenit, sest püütakse vastavalt laval mängitavale tükile ka midagi tolle autori rahvuslikku menüüsse lisada.  Baaris lubatakse ulatuslikku veinikaarti ning käsitööõllesid, enda südameasjaks võetakse aga absindikultuuri arendamine.

«Ma arvan, et igal Telliskivi loomelinnakus tegutseval söögikohal on oma nägu. Meie oleme teinud just niisuguse koha, kus ise tahaks käia, kogudes kokku oma kogemused mujalt maailmast,» räägib Koit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles