VIIULIKONTSERT „INNOVATSIOON JA TRADITSIOON“ SUURGILDI HOONES

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklasest viiuldaja STANISLAV PRONINI kontsert. Kontsert toimub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Sügisfesti raames.



Ameerikast pärit Stanislav Pronin on tuntud oma virtuoosse ja uuendusliku lähenemisega viiulile. Need omadused on temast teinud ka hinnatud interpreedi ja viiulipedagoogi, kes on oma oskusi käinud jagamas kõikjal maailmas, alates Saksamaast ja Soomest ning lõpetades Serbia ja Kanadaga. 


Maailmakuulus viiuldaja ja dirigent Vladimir Ashkenazy on Pronini puhul esile toonud sünnipärast muusikalist tundlikkust ja intelligentsi ning hämmastavat tehnikat. Proninit seob tihe koostöö selliste tippude hulka kuuluvate heliloojatega nagu Fabian Panisello, Lera Auerbach ja John Adams. 



Suurgildi hoones toimuval kontserdil esitab Pronin spetsiaalselt talle loodud viiuliteost "Stringendo" helilooja Toivo Tulevi sulest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles