Tallinna Keskraamatukogus saab õppida Facebooki kasutama

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Keskraamatukogus saab õppida Facebooki kasutamist.
Tallinna Keskraamatukogus saab õppida Facebooki kasutamist. Foto: Mihkel Maripuu

Lisaks arvuti algõppele ja interneti tundmaõppimisele peab Tallinna Keskraamatukogu oluliseks koolitada huvilisi ka Facebooki kasutama.

Facebooki algõpe on mõeldud vanemaealistele arvutikasutajatele, tutvustamaks noorte seas ülipopulaarset suhtlusvõrgustikku. Koolitusel antakse praktilisi nõuandeid Facebooki konto loomise osas ja räägitakse selle kasutamise võimalustest. Koolitusel osalemise eelduseks on eelnev arvutioskus ja e-posti aadressi olemasolu.

Koolituse eesmärgiks on anda osalejatele vajalikud algoskused ja teadmised, mille põhjal on võimalik edasi liikuda iseseisva Facebooki kasutamise juurde. Niisiis toimub esmatutvus näoraamatu portaaliga, luuakse sinna oma isiklik konto koos foto ja lisainformatsiooniga, otsitakse kontakte ja luuakse sõbralist.

Samas räägitakse ka privaatsuse ja turvalisuse küsimustest ning tutvustatakse, kuidas saata Facebooki-siseseid sõnumeid ja teadaandeid.  Samuti selgitatakse, kuidas fotosid ja lehekülgi meeldivaks lisada. Kui näoraamat koolituse käigus mitte mingit sümpaatiat ei tekita, siis ei pea keegi muret tundma, sest seal õpetatakse ka, kuidas oma Facebooki kontot sulgeda.

Koolituse läbinu oskab iseseisvalt kasutada erinevaid Facebooki võimalusi, leida endale huvipakkuvaid lehekülgi ja kontakte ning nendega suhelda. 

Facebooki algõppe koolituse läbinutel ja ka kõigil teistel huvilistel on võimalik leppida raamatukoguhoidjaga kokku aeg individuaalse täiendkoolituse saamiseks. Individuaalkoolitusel on võimalik pühendada rohkem aega konkreetsetele küsimustele, mis kasutajatel tekkinud on. 

Koolitused toimuvad eestikeelse kirjanduse osakonnas iga kuu kolmandal neljapäeval algusega kell 11.30. Koolitust korraldatakse ja vene keeles. Koolitus kestab 1-1,5 tundi ja osalemiseks on vajalik eelnev arvutioskus. Koolitusel osalemiseks tuleb eelregistreerida eestikeelse kirjanduse osakonna lugemissaalis kohapeal, e-posti teel või telefonil 683 0917.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles