Alkoholi-ja narkojoobes mees lõi oma koera kirvega

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirves
Kirves Foto: SCANPIX

Loomakaitse selts kogub annetusi koer Pätule, keda hoolimatu alkoholi- ja narkojoobes omanik 10. septembri pärastlõunal kirvega selga  lõi, tekitades loomale nii tõsiseid kahjustusi. 

Harjumaal Rummus elav koeraomanik ja pereisa oli kohalike sõnul alkoholi- ja narkojoobes löönud kirvega oma koerale Pätule selga, mis tekitas loomale lisaks valule ja sügavale haavale ka ristluumurru. Peale selle näitas loomakliinikus tehtud röntgenipilt, et muidu väga sõbralikul ja väiksemakasvulisel Pätul on selgroovigastus juba ka varasemast ajast, millest tingituna ei saa ta sabagi liputada. Veterinaari hinnangul on umbes nelja-aastane koer oma elu jooksul ka vähemalt kaks korda auto alla jäänud, lisaks on tal eelnevatest löökidest puudu üks kihv ning tegemist on tõsiselt väärkoheldud loomaga. 

«Koera seljal olnud suur haav sai loomakliinikus kinni õmmeldud ja vajaliku ravi, samuti tervendavad ja leevendavad Pätu piinasid valuvaigistid ja antibiootikumid. Väike kannatanu on nüüd hoolitsevas hoiukodus ja veterinaari tähelepaneliku jälgimise all, kelle sõnul kestab koera ravi ilmselt veel pikalt,» ütles Eesti Loomakaitse Seltsi (ELSi) loomade otsese abistamise koordinaator Kaia-Leena Pino, lisades, et õnneks oli võimalik Pätu elu päästa.

«Antud õõvastavast juhtumist teatas meile loomakliiniku töötaja, kes kutsus koeraomanikule samal päeval välja ka politsei. Ka ELS on omalt poolt politseisse antud kuriteo asjus avalduse teinud,» ütles ELS-i hädajuhtumite projektijuht ja juhatuse liige Maaja Mäll ning lisas: «Loomakaitseseaduses on määratletud loomade väärkohtlemine, sh löömine, looma suhtes lubamatu teona ehk väärteona, mis on vastavalt karistusseadustiku paragrahv 264-le karistatav rahatrahvi või kuni üheaastase vangistusega. Lisakaristusena on võimalik kohaldada ka loomapidamise õiguse äravõtmine. Nõnda tõsise juhtumi puhul seisame karistuste määramise eest vankumatult.»

Eesti Loomakaitse Selts kutsub kõiki häid inimesi üles aitama Pätu ravikulude katmisel, annetades seltsi pangakontodele SEB EE791010002019856000 ja Swedbank EE332200221041248998 või helistades annetusnumbritele 900 7225 (2€) ja 900 7200 (5€). Pätu ravikulud ületavad hetkel 100 euro summa, ent ravi on alles algusjärgus ja tasumist vajavaid arveid lisandub veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles