Ülikoolid plaanivad Tallinna rahvusliku riigigümnaasiumi loomist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpikud.
Õpikud. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kõik Tallinna linna avalik-õiguslikud ülikoolid on kinnitanud oma valmisolekut panustada uue riigigümnaasiumi Collegium Estonicumi loomisse. Lähiajal tehakse sellesisuline ettepanek ka haridus- ja teadusministeeriumile, rääkis Tallinncityle TLÜ akadeemiline prorektor Priit Reiska.

Ettepaneku uue riigigümnaasiumi loomiseks tegi tänavu märtsis Tallinna visiooninõukogu. Collegium Estonicum toetuks oma õppetöös avalik-õiguslike ülikoolide akadeemilisele ressursile. Gümnaasiumi eripäradeks oleks Eestiga seotud teemade ja valdkondade süvendatud käsitlus, uusimate õppemeetodite ja -tehnoloogiate kasutamine ning Eesti-keskse gümnaasiumihariduse võimaldamine ka Eestisse ümberasuvate või siia nasvate perede lastele.

Tallinna volikogu esimees kutsus projekti elluviimiseks kokku ka ülikoolide ja linna esindajatest koosneva komisjoni. Volikogu saab täpsema ülevaate loodavast gümnaasiumist neljapäeval, kui Tallinna visiooninõukoja esindaja prof. Mati Heidmets komisjoni tööst ülevaate annab.

«Ma arvan, et kui sellised koostööpartnerid, siis võib sellest tulla väga hea kool,» hindas Tallinna Haridusameti juht Andres Pajula.  «Tallinnas on taolisele haridusasutuse tarvis ka piisavalt noori.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles