Suur heeliumipall jääb Tallinna kohale aastaringselt lendama

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balloon Tallinn.
Balloon Tallinn. Foto: Jaanus Lensment

Selle suve turistide ja linnaelanike seas üks populaarsemaid atraktsioone Balloon Tallinn jätkab lendamist aastaringselt, mis muudab heeliumiga täidetud palli unikaalseks kogu maailmas.

«Meie projekt võeti väga soojalt vastu kohe esimesel hooajal ja suure huvi tõttu otsustasime jätkata lendamist aastaringselt. Seega on Balloon Tallinn totaalselt unikaalne lennuatraktsioon kogu maailmas, mis lendab ka talvistes oludes ning on maailma põhjapoolseim sedalaadi atraktsioon,» ütles Balloon Tallinn operaatori Lennulaev OÜ juhatuse liige Sigre Luts.

Juunis avatud Balloon Tallinn on suvehooaja jooksul teinud üle 2100 reisijalennu ning külastajate suure huvi tõttu jääb opereerima aastaringselt. Suvehooaja rekord püstitati Merepäevade raames, kui Balloon Tallinn lennutas üle 500 kliendi päevas.

«Talvised lennud tõotavad olema eriti põnevad: kui meri jääb jäässe, saab atraktsiooni pardalt imetleda nii muinasjutulikku lumist vanalinna kui ka jäätunud merd,» täheldas Sigre Luts.

Selleks, et võimaldada talviseid lende paigaldatakse Balloon Tallinna ülemise võrgu peale spetsiaalne «talvemüts», mis takistab lume kogunemist palli tippu ning aitab lumel kenasti alla libiseda. «Balloon Tallinn on seestpoolt valgustatud ning pimedates talvistes oludes näeb eriti efektne välja,» lisas Luts.

Balloon Tallinn on heeliumiga täidetud ning maa külge ankurdatud pall, mille vaateplatvorm ehk gondel lennutab tuulevaikse ilma korral kuni 30 inimest korraga ning võimaldab reisijatel nautida panoraamvaateid kuni 120 meetri kõrgusel. Selge ilma korral on nähtavus Balloon Tallinn gondlist rohkem kui 40 kilomeetrit. Balloon Tallinn heeliumpalli tootja Lindstrand Technologies Ltd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles