Noorukid rüvetasid Mustamäel Eesti riigilippu

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Toomas Huik

12. septembril kella 23.30 ajal teatas USS Security patrulltöötaja politseile, et Mäepealse tänava hoonelt rebiti maha ja lõhuti riigilipp. Sündmuskohale saabunud politsei viis kahtlustatavatena jaoskonda kaks 19-aastast noormeest, kelle suhtes algatati kriminaalmenetlus.

USS Security avalike suhete ja turundusspetsialist Diana Aljas ütles, et reede hilisõhtul baseerus USS Security patrullauto Mustamäel Mäepealse tänaval, kus talle jäi silma sõiduauto, mis äkitselt seisma jäi ning mille juht autost välja astus.

Autojuht pöördus noortekamba poole, kes oli Eesti Vabariigi riigilipu hoone küljest maha võtnud. «Auto peatumist ja juhi pöördumist noortekamba poole pealt näinud USS Security patrulltöötaja otsustas seejärel sündmustesse sekkuda, kuna näis, et autojuhi ja seltskonna vahel olid tekkimas pinged,» selgitas Aljas.

Patrulltöötaja sündmuskohale jõudes selgus, et viieliikmeline noormeeste seltskond oli riigilipu ühe USS Security valveobjekti küljest omavoliliselt ära võtnud ning sellega ebasündsalt käitunud. Patrulltöötaja kutsus seepeale kohale politsei, kes kinnipeetud isikutega edasi tegeles. 

Politsei viis kahtlustatavatena jaoskonda kaks 19-aastast noormeest, kelle suhtes algatati kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles