Tallinnas toimub rahvusvaheline kabevõistlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabe.
Kabe. Foto: Liis Treimann

Euroopa meistrivõistlused rahvusvahelises kabes ja kiirkabes toimuvad Tallinnas 6. - 14. Oktoobrini, meistrivõistlused korraldab mittetulundusühing Eesti Kabeliit. Nii naiste kui meeste arvestuses võistleb Tallinnas kuni 150 tippmängijat 20 riigist.

Algselt plaaniti korraldada võistlused Paul Kerese Malemajas, kuid meistrivõistlustele on registreerunud oodatust rohkem võistlejaid – seetõttu toimuvad võistlused ka Hotell Euroopa konverentsisaalis.

Suurürituse kõrgetasemeline läbiviimine on eelduseks alates 2007. aastast Tallinnas, Paul Kerese Malemajas asuva Euroopa Kabekonföderatsiooni peakontori jäämiseks Eestisse.

Lisaks kõrgetasemelise võistluse korraldamisele peab MTÜ Eesti Kabeliit korraldama ka Euroopa Kabekonföderatsiooni üldkoosoleku, millest võtab osa Maailma Kabeföderatsiooni president Harry Otten.

Turniiri eelarve on 80 000 eurot, millest suurima osa moodustavad rahvusvaheliste võistlejate majutuse ja toitlustamisega seotud kulud. Tallinna Spordi- ja Noorsooamet on Paul Kerese Malemajas meistrivõistluste läbiviimiseks eraldanud 1980 eurot, linna täiendav toetus on mõeldud rahvusvaheliste võistlejate majutuse ja toitlustamisega seotud kulude ja võistluspaiga Hotell Euroopa konverentsisaali rendikulude osaliseks tasumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles