Kreitzberg vaidlustas edutult tehnikakõrgkooli rektori valimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg
Peeter Kreitzberg Foto: Andres Ehrenpreis

Riigikogu kultuurikomisjoni sotsiaaldemokraadist esimees Peeter Kreitzberg vaidlustas Tallinna tehnikakõrgkoolis juuni keskel toimunud rektori valimised ning taotles edutult uute valimiste korraldamist.

Kreitzberg saatis 16. juunil, kaks päeva pärast rektori valimisi haridus- ja teadusminister Tõnis Lukasele kirja, kus seadis kahtluse alla valimiste läbiviimise legitiimsuse ja soovitas korraldada uued valimised, millele eelneksid avalikud diskussioonid.

Kreitzberg ütles BNS-ile, et tema pöördumise ajendas vahetult enne valimisi praeguse rektori, aastakümneid tehnikaharidust vedanud Arvi Altmäe mustamiseks saadetud pahatahtlik ja faktidega katmata kiri, millele Altmäel polnud võimalust reageerida. «Juhtisin tähelepanu, et sellises stiilis ei tohiks valimisi teha. Näen selles tõsist eetilist probleemi,» lausus ta.

Kreitzberg lisas, et ei uurinud küll võimalusi valimised juriidiliselt vaidlustada, kuid peab neid sisuliselt vaidlustatavaks terve mõistuse seisukohast.

Lukas teatas eelmisel nädalal Kreitzbergile saadetud vastuses, et ministeerium peab ebaviisakaid pöördumisi valimiskampaania käigus kahetsusväärseks, kuid leiab, et rektori valimise protseduurid viidi siiski läbi korrektselt. «Haridus- ja teadusministeeriumil ei ole alust sekkumiseks ja uute valimiste korraldamiseks,» märkis ta.

Valimiskogu valis 14. juunil Tallinna tehnikakõrgkooli rektoriks senise õppeprorektori Enno Lendi, kelle viieaastane ametiaeg algab 1. augustil. Lendi poolt hääletas 16 ja Altmäe poolt kaheksa valimiskogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles