Tallinn müüb otsustuskorras munitsipaalkortereid

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herne 12, Tallinn.
Herne 12, Tallinn. Foto: Google Maps

Linnavolikogu rahanduskomisjonis tuleb täna menetlusele linnavara müük otsustuskorras, mis on kuulutatud salajaseks aastani 2089. Müügiobjektideks on  Kesklinnas asuvad korteriomandid aadressidel Herne tn 12-10 ja Herne tn 12-14 ning Veerenni tn 27-7 ja Veerenni tn 27-8.

Sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluva Hanno Matto sõnul on linnavara otsustuskorras müügi salastamine ettevalmistus korruptsiooniks. «Avalikkus mäletab selgelt Tallinna keskerakondliku linnavalitsuse teostatud mahhinatsioone, kui Vanalinnas müüdi kortereid võileiva hinnaga,» ütles linnavolikogu sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto.

«On arusaamatu, miks otsustuskorras müüdavate objektide eelnõud tuleb Tallinnas salastada olukorras, kus märksa odavamate objektide puhul korraldatakse avalikke enampakkumisi ja ostjate kõik andmed on avalikud,» kirjeldas Matto. Sotsiaaldemokraat arvab, et eelnõude salastamine kolmeks inimpõlveks põhjusel, et sisalduvad isikuandmed kahjustavad oluliselt andmesubjektide ehk ostjate eraelu puutumatust, on ettevalmistus palju hinnalisemate objektide salajaseks ärastamiseks.

«Linnavara ostjate tegelikud isikud peavad olema avalikkusele teada. Avalikud peavad olema ka linnavara otsustuskorras müügi kõik detailid ja põhjendused, sest ainult nii saab vältida ettevalmistust korruptsiooniks,» kutsus revisjonikomisjoni esimees Matto linnavalitsust eelnõusid avalikustama.

Rahanduskomisjoni aseesimees Toivo Tootsen ütles aga, et tavaliselt on need müüdavad pinnad munitsipaalkorterid, kus elab üürnik sees. «Need on tavaliselt üksikud linna kätte jäänud korterid. Meil on ka munitsipaalmajad, aga kui suures majas on üks korter linna oma, siis on linnal seda raske hallata,» selgitas Tootsen.

Tema sõnul ei tohiks olla kahtlust, et otsustuskorras müügi taga toimub midagi hämarat. «Delikaatseid isikuandmeid ei tohi seaduse järgi avaldada,» avas Tootsen salastamise põhjuseid ning lisas, et otsustuskorras müüki arutavad nii rahanduskomisjon kui ka linnavolikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles