Kivimäe põhikooli juures kutsub vanem mees lapsi autosse

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Margus Ansu

Kivimäe põhikooli ümbruse tänavatel liigub lapsi ahistav halli peaga vanem mees. Politsei pressiesindaja sõnul pole hetkel kedagi kahtlustatavana kinni peetud.

Laste jutu järgi on mees mõnikord vuntsidega, mõnikord prillidega. «Ahistajal on valge musta triibuga kaubik, mille registreerimisnumber pole teada. Jälitab koduni välja, kutsub lapsi autosse, pakub tõukeratast, tahab rääkida, pildistab,» kirjeldas Kivimäe põhikooli direktor Maie Sepp.

Politseile on kirjeldatud mehest ning tema kahtlust äratavast tegevusest teatatud ning politsei tegeleb hetkel info kogumise ning kõikide asjaolude väljaselgitamisega.  «Tänaseks on teada, et lapsed siiski ei ole võõraga kaasa läinud, käitunud igati õigesti ning andud juhtumitest teada vanematele,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich Postimehele.

Politsei palub kõigil, kelle lapsega on eelkõige Nõmme piirkonnas ja seal lähistel viimasel ajal sarnane juhtum ette tulnud,  jätta meelde võimalikult palju nii isiku kui ka sõiduki kohta, kaasa arvatud kaubiku registreerimis number, ning  anda sellest teada Põhja prefektuuri lastekaitsetalitusele numbrile 5301 9938 või politsei lühinumbrile 110.

«Lapsevanemad peaksid julgustama oma lapsi kindlasti rääkima vanematele, kui keegi võõras on proovinud neid kuhugi meelitada. Loomulikult tuleb taas üle rääkida ka see, et võõrastega ei tohi kindlasti kaasa minna või neilt kingitusi vastu võtta,» rõhutas Uldrich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles