Fotod: Pärnu maantee on taas liiklusele avatud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest saavad autojuhid Tallinnas Pärnu maanteel sõita mõlemas suunas kahel sõidurajal. Ka viaduktil on mõlemad sõidusuunad avatud. See andis ennast kohe ka liikluses tunda ja vähemalt Pärnu maanteel täna hommikul seisakuid ei olnud.

Trammitee rekonstrueerimistööd Pärnu maanteel algasid tänavu 7. aprillil. Tööde käigus paigaldati uus betoonalusel rööbastee, vahetati välja kontaktvõrk ja amortiseerunud kandepostid, muudeti Vineeri peatuse ooteplatvormi asukohta ning vahetati välja ja uuendati maa-aluseid kommunikatsioone. Tallinna kommunaalameti tellimusel sai Pärnu maantee uue asfaldkatte ning samuti remonditi Pärnu maantee viadukt.

Tööde teostaja, AS Merko Ehitus Eesti juhitava konsortsiumi ning Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) vahel sõlmitud lepingu kogumaht on 27,3 miljonit eurot. 

Tallinna trammiliikluse kaasajastamiseks ja keskkonnasäästlikuks muutmiseks on riigile kuuluv sihtasutus Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) septembri alguseks välja maksnud 4 535 105 eurot, mis on veerand kogu summast ehk 18,9 miljonist eurost, millega KIK käesoleva projekti elluviimist Euroopa Ühtekuuluvusfondist toetab.

Tallinna linn ja TLT on 3. ja 4.trammiliini rekonstrueerimisse panustanud ja panustamas kokku umbes 5,5 miljonit eurot täiendavat raha, mille eest pikendati eelmisel aastal trammiteed üle Peterburi tee ning laiendati teedevõrku Kopli depoos. Käesoleval aastal on TLT rahastanud Kadrioru suuna trammide rööbastee osalist uuendamist ning praegu käivad Pärnu maantee trammidepoo rekonstrueerimistööd.

«Järgmise ehk 2015. aasta sügiseks on Eesti Vabariigi ja Hispaania kuningriigi vahel sõlmitud saastekvooditehingu alusel ostetud uutest trammidest liinil esimesed 16 veeremikoosseisu ning 2016. aasta esimeses kvartalis lisandub neile veel neli,» ütles Tallinna Linnatranspordi AS-i juhatuse esimees Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles