Autojuhtide piinad hakkavad lõppema

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede lõuna ajal käis Pärnu maanteel veel kõva töö, kuid esmaspäeva hommikuks peaks mõlemas suunas kaks sõidurada olema autojuhtide päralt.
Reede lõuna ajal käis Pärnu maanteel veel kõva töö, kuid esmaspäeva hommikuks peaks mõlemas suunas kaks sõidurada olema autojuhtide päralt. Foto: Tairo Lutter

Kui mingeid erakorralisi takistusi ei teki, siis peaks ülehomme Pärnu maanteel Tondilt kuni südalinnani autoga normaalselt sõita saama.

«Tallinna Linnatranspordi ASi tellitud liiklust takistavad tööd lõpetame Pärnu maanteel pühapäeval kella 24ks,» lubas ettevõtte juhatuse esimees Enno Tamm.

Iseküsimus on Pärnu maantee viadukti remont, mille tellija on kommunaalamet, kuid Tallinna liikluskorralduse juhi Talvo Rüütelmaa sõnul peaks ka viadukt esmaspäevast autodele täies mahus avatud olema.

«Kui kõik läheb plaanipäraselt ja ilmataat ühtegi vimkat ei viska, siis peaks esmaspäeva hommikul olema Pärnu maanteel avatud kaks sõidurada kummaski suunas, sealhulgas ka üle viadukti. Mõnes kohas on veel pooleli kõnniteede asfalteerimine ja muud väiksemad tööd, aga autoliiklus peaks esmaspäevast olema avatud,» rääkis ta.

Väiksemaid kitsendusi võib Rüütelmaa sõnul enne tööde lõppu veel ette tulla, aga kogu liikluse ümbersuunamised ühelt sõidusuunalt teisele peaksid nüüd läbi olema. Mõned ebamugavused siiski jäävad, sest trammitee rekonstrueerimine pole kaugeltki lõppenud.

«Näiteks ei saa linna tuleval suunal esialgu veel teha parempööret Pärnu maanteelt Vineeri ja Vana-Lõuna tänavale. Tööd jätkuvad ka Tondi tänaval. Need tahame lõpetada novembri keskpaigas,» rääkis Tamm.

Esialgu olid tööd planeeritud nii, et trammid ei pidanudki tänavu enam Tondile sõitma, vaid hoopis Vana-Lõuna tänaval oleval ringil linna poole tagasi pöörama. Nüüdseks on plaanid aga muutunud ja ilmselt saab veel selle aasta lõpus jälle trammiga Tondile sõita.

«Esialgne plaan oli selline, et me ei hakka sel aastal Tondi rööbasteed lõpetama, vaid läheme töödega kohe Maneeži tänavalt edasi Lasnamäe poole. Aga siis leidsime, et see poleks eriti tark tegu,» lausus Tamm.

«Kui paneksime sügisel Maneeži tänava kinni, siis jääks töö talve tulekul pooleli ja trammiliiklus seisaks kevadeni. Nüüd tõstsime selle töömahu Tondi ringile ja Maneežis me ei pane liiklust kinni enne kui järgmisel kevadel, kui ilm laseb töödega pihta hakata ja kõik järjest ära teha,» selgitas ta.

3. ja 4. trammiliinil taastub liiklus ilmselt novembris sel viisil, et esimese nädala või kaks pööravad trammid Lõuna ringilt tagasi ja veidi hiljem hakkavad juba ka Tondile sõitma.

Tamm selgitas, et uute trammide jaoks ei ole vaja välja vahetada kogu pealinna trammiteed, vaid ainult see osa, mille rööpad toetuvad vanadele puuliipritele.

«Jaani kirikust kuni Maneeži tänavani, Kadrioru ringil ja Tartu maantee rekonstrueeritud osas on trammitee juba varem pandud betoonalusele. Tartu maanteel tuleb välja vahetada trammide kontaktliin, aga kuna trammitee on Tartu maantee ühes servas, siis see autode liikumist ei sega. Rööbastee vajab väljavahetamist alates Lubja tõusust, kus tramm Tartu maanteel üles mäkke pöörab, kuni Peterburi maanteeni, kust nad tagasi pööravad,» rääkis ta.

Uued Hispaania trammid, millest esimene jõuab kohale novembri lõpus, hakkavad sõitma 3. ja 4. liinil ehk Tondilt Kadriorgu ja Lasnamäele. Viru väljakult Kopli poole kulgeva trammitee uuendamine võetakse käsile siis, kui on valmis trammitee läbimurre lennujaamani. Ettevalmistused selleks käivad Tamme sõnul juba praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles