Kohus saatis kolm roolijoodikut trellide taha

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseireid roolijoodikute tabamiseks.
Politseireid roolijoodikute tabamiseks. Foto: Tairo Lutter

Harju maakohus karistas sel nädalal reaalse vangistusega kolme meest, kelle politsei tabas möödunud nädalavahetusel Tallinnas ja Harjumaal purjuspäi autoroolist.

Esmaspäeval kohtu ette astunud 36aastaseid Denisi ja Andreast ning 38aastast Arnot on ka varem joobes juhtimise eest kriminaalkorras karistatud, viimati tingimisi vangistuse või üldkasuliku tööga, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

Andreasele mõistis kohus koos varasema kandmata karistusega ühe aasta, kaheksa kuu ja 20 päeva pikkuse vangistuse ning Arnole ühe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse. Denisi karistati pooleaastase vangistusega. Kohus võttis kõik kolm meest vahi alla otse kohtusaalis.

Lisaks võttis kohus Arnolt ära mootorsõiduki juhtimisõiguse kolmeks aastaks ehk maksimaalseks seaduses sätestatud tähtajaks. Teistel kohtualustel polnud üldse juhtimisõigust, nii et seda ei saanud ka ära võtta. Peale selle peavad süüdistatavad riigile tasuma sundraha ja menetluskulud, mis ulatuvad 500 euroni.

Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri Lauri Talumäe sõnul arvestati karistuste puhul seda, et süüdistatavaid on ka varem liikluskuritegude eest karistatud. «Nende kõigi suhtes oleks olnud võimalik kohaldada ka tingimisi vangistust või üldkasulikku tööd. Samas arvestades kuritegude korduvust lühikese aja jooksul, ei jäänud üle muud, kui taotleda vanglakaristuse viivitamatut täitmisele pööramist. Tegu on kaasliiklejaid jätkuvalt ohustavate isikutega,» selgitas Talumäe.

Politsei pidas sõiduautot Audi 100 juhtinud Arno kinni laupäeva pärastlõunal Aegviidu vallas Jägala-Käravate tee 38. kilomeetril. Volkswagen Golfi roolis olnud Andreas peeti kinni sama päeva õhtul Tallinnas Vana-Rannamõisa teel ja Volkswagen Passatit juhtinud Denis ööl vastu pühapäeva Saku vallas Tooma ja Vindi tee ristmikul. Kõigil neil tuvastati 1,5 promilli ületav ehk kriminaalne joove.

Lühimenetluses langetatud kohtuotsuseid on süüdistatavatel võimalik vaidlustada ringkonnakohtus 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles