Tunnustatud Soome lavastaja väisab Von Krahli teatrit

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akse Petterson
Akse Petterson Foto: www.facebook.com

Uuel hooajal on Von Krahli teatril varuks mitu üllatust. Üks neist on noore Soome lavastaja Akse Pettersoni tulek peatselt uue kontseptsiooniga avatavasse teatrimajja. 

29-aastane tunnustatud Soome lavastaja on otsustanud tulla Eestisse, et tuua siin koostöös Von Krahli teatri näitetrupiga lavale üks tõeline vestern. Milline lavastus tuleb ja mis nime see kandma hakkab, ei oska Von Krahli pressiesindaja Herkko Labi veel öelda. Teada on, et proovid lähevad lahti novembris.

Akse Petterson on hinnatud noorlavastaja, kelle lavateos «Kaspar Hauser» leidis Soome avalikkuses palju käsitlemist ja vastukaja. Lavastus annab vaatajale aimu, milline on 1980ndatel sündinute nägemus Y-generatsioonist.

Intervjuus Helsingin Sanomatele ütleb mees, et tema jaoks on olulised kaks asja: esiteks usub ta, et inimesed on piisavalt sarnased, et teineteist mõista ja teiseks, et on kõik arenguvõimelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles