Kadriorgu rajatud mänguonn on laste loovuse ja puhkuse paik

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru pargi mänguonn
Kadrioru pargi mänguonn Foto: Hill+Knowlton Strategies Estonia

Tänasest saavad väikesed Kadrioru pargi külastajad Miia-Milla-Manda lastemuuseumi õuele rajatud mänguonnis lõbusalt aega veeta ja lasta sõpradega fantaasial lennata.

Majake on valmistatud Kadrioru pargist pärit materjalidest – on pügatud pihlakaid, harvendatud võsa ning kantud hoolt haigete puude eest. Idee sai teoks tänu Fiskarsi ja Kadrioru Pargi aednike koostööle, kes suure hoole ja osavusega seda ehitada aitasid. Hooldustööde käigus kogutud puidust on tore onn saanud oma uksed, aknad, seinad ja katuse. Armastatud Kadrioru park on seeläbi säilitanud oma kauni ilme ning lastele on meisterdatud paik, kus oma muinasjutud ellu viia ja sõpradega koos olla.

Üks idee teostajatest Fiskars AS müügijuht Virge Teets selgitab onni eesmärki: «Kui lapsed on lasteaiapäevast või koolitööst väsinud, siis võiks rajatud mänguonn olla see koht, kus energiat koguda ja mängides  puhata. Kindlasti on turvaline lasteonn mõnusaks katusealuseks ja heaks vahelduseks batuutidele ja traditsioonilistele mänguplatsidele, äratades laste kujutlusvõime ja loovuse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles