Von Krahli uus identiteet: teater ja baar saavad üheks

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Von Krahli teatri logo.
Von Krahli teatri logo. Foto: Postimees.ee

Von Krahl teeb kogu majas suuri ümberkorraldusi: kaotatakse ära legendaarne baar, peod jäävad alles ja lisaruumi saab teatriosa. Eesmärgiks on luua üks ja ühtne Von Krahl.

«Baari tegevus sellisel kujul oli meie jaoks ennast ammendanud ja tundsime vajadust suuremat sorti muudatuseks.» Von Krahli pressiesindaja Herkko Labi sõnul on kogu ettevõtmise eesmärgiks tulla «Puhta kunsti» kõrval välja uue kreedoga ning luua üks ja ühtne Von Krahl. Baari tegevus koondatakse teatri alla ja eeskätt tegutsetaksegi edaspidi etenduskunstide asutusena. 

«Meid on alati iseloomustanud julgus muutuda, kui see vajalikuks osutub. Tundsime, et nüüd on selleks aeg,» rääkis Labi kollektiivsetest uue identiteedi otsingutest. Tema sõnul ammutab loominguline kollektiiv selleks signaale välisest maailmast. Teatrijuht Peeter Jalakas ütleb vihjeks, et kunstiline eesmärk on igavikulised väärtused.  «See saab olema algus uuele ajastule,» on Labi uue kreedo vajalikkuses kindel.

Von Krahli uus ajastu saab avapaugu Peeter Jalaka värske lavastusega, mille keskmes saab Labi sõnul olema sõnum, mis toetub uuele kreedole. Milline see täpselt on, Von Krahli meeskond veel avalikustada ei taha. Proovid on käimas ja lavateos koos uue kreedoga näeb ilmavalgust oktoobri lõpus, siis saab publik tutvuda maja uue kontseptsiooniga ja peetakse ka teatri 22. sünnipäeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles