Ballettmeister Mai Murdmaa muuseumis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ballettmeister Mai Murdmaa muuseumis
Ballettmeister Mai Murdmaa muuseumis Foto: Kultuurikava.ee

Neljapäeval 11. septembril kell 19.00 avaneb Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis võimalus näha kevadel kinolinal jooksnud Ruti Murusalu täispikka dokumentaalfilmi "Ballettmeister", milles Eesti tuntumaid koreograafe Mai Murdmaa mõtestab tantsu olemust läbi oma elu ja loomingu. Filmi juhatavad sisse tegijad, osalemine muuseumi sooduspiletiga (2€).

Film on kahe aasta vältel jäädvustatud rännak läbi rahvusvaheliselt tunnustatud koreograafi Mai Murdmaa loomingulise maailma. Murdmaa on teejuht käsitlemaks tantsu kui meediumit, mille läbi luua kunsti. "Ballettmeister" visualiseerib koreograafiat, kuid eelkõige mõtestab seda. 

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi missiooniks on kogumise ning säilitamise kõrval ka kasvavat teatri-, muusika- ja tantsupärandit vahendada. Selleks on vahel kohane sukelduda minevikku, vahel aga oluline vaadata ja kohaneda olevaga. Muuseumi filmiõhtud lubavad teha mõlemat. 

"Ballettmeister" on režissöör Ruti Murusalu kolmas Eesti tantsumaailma kaardistamist jätkav dokumentaalfilm. 2010. aastal eelnes “Sündinud tantsule” tantsupedagoog Kai Leetest ja 2012. aastal “Sinine Kõrb” priimabaleriin Kaie Kõrbist. Filmi stsenaristiks on Marje Len Murusalu, operaatoriks Erik Norkroos ning originaalse filmimuusika kirjutas filmile Mai vanem poeg Rainer Jancis. Filmi produtsendid on Priit Vaher ja Erik Norkroos. Stuudio Umberto Productions on lisaks käesolevale filmile varasemalt tootnud dokumentaalfilmid „Palusalu“ ja „Sinine Kõrb“ ning arvukalt telesaateid ja telelavastusi Eesti telekanalitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles