Tallinnas astus esimesse klassi 4255 õpilast

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. september Kadrioru Saksa Gümnaasiumis
1. september Kadrioru Saksa Gümnaasiumis Foto: Martin Ilustrumm

Alanud 2014/15. õppeaastal asus Tallinnas esimesse klassi 4255 õpilast, mis on 133 võrra rohkem kui eelmisel ning 382 võrra rohkem kui üle-eelmisel aastal.

Kesklinna koolidest alustas kooliteed kõige enam õpilasi Tallinna 21. keskkoolis, kuhu astus 116 kooliminejat, kellest moodustus kokku neli klassitäit. Tallinna Westholmi gümnaasiumisse astus 85 õpilast, Gustav Adolfi gümnaasiumisse 84, Tallinna inglise kolledžisse 82 ja Tallinna prantsuse lütseumi 64 uut koolitee alustajat.

Kõige vähem uusi õpilasi (58) võttis oma ridadesse Tallinna vanalinna hariduskolleegium, kus lisaks tavaklassidele avatakse ka 2 väikeklassi. Need on loodud erivajadustega laste õppetööks ja võimaldavad õpetajatel õpilastega individuaalsemalt töötada.

Kui Tallinna prantsuse lütseumi kahe esimese klassikomplekti ja Tallinna vanalinna hariduskollegiumi nelja klassikomplekti tunnid saavad alguse kell 8, siis Westholmi kooliminejad hakkavad tundides käima õhtupoolses vahetuses. Gustav Adolfi gümnaasiumis ja Tallinna 21. keskkoolis on ajad jagatud: GAGis alustavad kaks esimest klassi koolipäeva hommikuti ja üks lõuna ajal ning Tallinna 21. keskkoolis võrdselt, 2 klassitäit hommikuses vahetuses ja ülejäänud 2 õhtuses. 

Kõikide Tallinna munitsipaal-üldhariduskoolide esimestesse klassi astunute arv kooliti selgub täpsemalt lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles