Sakus meelitab noormees lapsi kaubikuga sõitma

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Margus Ansu

Politseile on teada antud kahest juhtumist, kus Saku vallas on tüdrukut kutsutud valgesse siniste triipudega kaubikusse. Lapsed siiski ei ole võõraga kaasa läinud ning on kodus juhtunust rääkinud lapsevanematele, kes omakorda teatasid sellest politseile.

«See ei juhtu ainult välismaal. Vaid ka Sakus. Kolmapäeval kõndis mu 9-aastane tütar koolist koju ning üsna kodu lähedal peatus valge siniste triipudega auto, mida juhtis nooremapoolne lühikese punase habemega meesterahvas ning küsis, kas laps võiks äkki tema autosse istuda ja nad võiksid koos edasi sõita. Õnneks laps autosse ei istunud ja jalutas koju,» kirjeldas ema sotsiaalmeedias juhtunut.

Tema sõnul tuli välja, et sama noormees on tülitanud ka tema klassikaaslast ning kutsunud teda paar päeva hiljem aasale lilli korjama. «Palun rääkige oma lastega sellest, et võõratsega EI TOHI kaasa minna. Kui see kiri kasvõi ühe sarnase olukorra lapse jaoks positiivselt lahendab, on üks elu vähem rikutud,» kirjutas murelik ema oma teates.

Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindaja Andres Sang ütles, et praegusel hetkel ei ole nad kindlaks teinud autos olnud nooremapoolset eesti keeles rääkinud mehe isikut. «Politsei tegeleb sellega aktiivselt,» lubas Sang.

Politsei palub kõigil, kelle lapsega on eelkõige Saku vallas viimasel ajal sarnane juhtum ette tulnud, oskavad täpsemalt tuvastada võimalikku sõidukit või autos olnud meest, helistada telefonil 5301 9938.

«Lapsevanemad peaksid julgustama oma lapsi kindlasti rääkima vanematele, kui keegi võõras on proovinud neid kuhugi meelitada. Loomulikult tuleb taas üle rääkida ka see, et võõrastega ei tohi kindlasti kaasa minna või neilt kingitusi vastu võtta,» rõhutas Sang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles