Tipprestoranid tähistavad oktoobris veiselihakuud

KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
11. september 2014 10:18

Oktoobris läheb 44 Eesti tipprestoranis käima veiselihakuu - erinevatest veiselihatükkidest valmistatakse põnevaid toite koos sinna juurde sobitatud veinidega.

«Veiselihakuu eesmärk on tutvustada veiseliha erinevaid tükke, sest seni on sellest lihast toiduvalmistamine olnud väga ühekülgne. Veiselihakuu raames lõigatakse veis ninast sabani lõigatakse 32-ks erinevaks tükiks või tooteks, iga söögikoht sai endale menüü valmistamiseks kolm erinevat lihatükki loosimise teel,» selgitas programmi Eesti Maitsed eestvedaja Aivar Hanson.

Veiselihakuuks sai iga söögikoht ka endale partneri ühe konkreetse veinimaja näol, mille veinidega kokkusobivaks pidi toidud valmistama. «Seda põhjusel, et söökide kokkusobitamine jookidega on välismaiste toidukirjutajate meelest meie restoranide üks suurimad puudujääke,» selgitas Hanson.

«Rohumaaveiselihast toitude valmistamine on praegu veel meie kokkadele suur väljakutse, sest selle liha omadused erinevad nuumveise liha omadustest. Samas aga on oskus rohumaaveisest häid toitusid valmistada Eestile väga oluline, sest just meil on kõige rohkem kvaliteetset rohumaad Euroopas. Head toidud rohumaaveiselihast saaksid ja peaksid olema kaasaegse Eesti köögi üks eripära,» toonitas Hanson.

Rohumaaveiseliha menüü on saadaval 1.-31. oktoobrini 44-s söögikohas üle Eesti: Aed, Antonius, Atlantis, Bordoo, Cafe Lyon, Cru, Diip, Enzo, Fellin, GMP Pühajärve Restoran, Hapsal Dietrich, Hermitage, Hetk, Horisont, DOM, Kadri, Kaerajaan, Köleri 2, Leib Resto&Aed, Lusikas, Manna La Roosa, MEKK, MC Grill, Meat Market, MerMer, Mix, Mooste Viinavabrik, Mr Jakob, No99, OKO, Piparmünt, Platz, Polpo, Rae, Ribe, Salt, Senso, Sesoon, Sfäär, Truffe, Umami, Villa Mary, Werner, Wicca. Restoranid Alexander, Noa ja Moon on kaasatud eriürituste läbi.

SAADA E-POSTIGA PRINDI ARTIKKEL