Eile avati pidulikult Tallinna Spordikool

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondiraba jäähall.
Tondiraba jäähall. Foto: Jaanus Lensment

Eile avati pidulikult Tondiraba jäähallis Tallinna Spordikool, kus alustavad treeningutega üle 400 õpilase, keda juhendab 24 treenerit. 

Linnapea Edgar Savisaar märkis oma avakõnes, et uus asutus, kuhu on koondunud parimad sportlased ja treenerid, hakkab tegutsema saavutusspordi nimel. «Loodan, et esimesed võidud ja medalid ei lase ennast kaua oodata,» ütles Savisaar.

Linnapea sõnul on nii suurt asutust, millel on ambitsioonikad eesmärgid ja kõrged ootused linlastelt, käivitada üsna raske. «Kuna minu ees seisab nii palju noormehi ja neide, kes on Eesti spordi tulevikulootused, siis leian, et oleme vähemalt stardiks valmis. Teid ootab ees pikk ja keeruline tee, soovin selleks edu,» sõnas Savisaar.

Tallinna Spordikool asutati Tallinna Spordi- ja Noorsooameti hallatava huvikoolina 1. aprillil. Spordikooli ülesandeks on Tallinna noorte spordielu arendamine lähtudes linna seatud eesmärkidest, võimaldades spordis andekatele ja tahtekindlatele lastele ja noortele süvatreeninguid ning teha koostööd teiste huvi- ja üldhariduskoolide ja noorteorganisatsioonidega.

Esimesel õppeaastal on Tallina Spordikoolis seitse spordiala: jäähoki, korvpall, käsipall, laskesuusatamine, sulgpall, uisutamine ja võrkpall. Järgmisel aastal on planeeritud avada lisaks poksi, võimlemise, suusatamise, kergejõustiku, maadluse, male ja judo õppekavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles