Miks on kesklinna ümbruses pidevad ummikud?

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ummik Tehnika ja Veerenni tänaval.
Ummik Tehnika ja Veerenni tänaval. Foto: Liis Treimann

Täna ja eile hommikul ei pääsenud kümned ja kümned sõiduautod Pärnu maantee viadukti juurest liikuma. Ummistunud olid nii kesklinna suunduv kui ka vastassuuna poolne teerada. Sarnast vaatepilti oleme septembri algusest saadik näinud kesklinnas ja selle ümbruses igapäevaselt. 

Eile, peale tööpäeva lõppu kell 17:00 ei pääsenud Vabaduse platsi ümber liiklejad ligi kolmveerand tundi kodude poole teele, ummistunud olid kõik kesklinnast väljapoole suunduvad teerajad. Üleeile õhtul pidid kohapeal kannatlikult oma järge ootama Veerenni tänava kaudu sõita otsustanud autojuhid. Ummikud on vallutanud kesklinna ja selle ümbruse, tipptundidel on liiklus pidevalt häiritud ja autojuhid ei ole olukorraga rahul. 

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul on eriti suur koormus Pärnu ja Tartu maantee kesklinna sisenevatel lõikudel juba alates linnapiirist. «Oma mõju kesklinna liiklusele annab kindlasti Pärnu maantee trammitee rekonstrueerimine. Tondi tänaval on üks sõidusuund kinni ja alates Saku tänavast kuni Liivalaiani on mõlemas suunas ainult üks sõidurada avatud. See avaldab kindlasti oma mõju,» annab ta hetkeolukorrast ülevaate. 

Samuti toimub iga-astaselt septembri teisel nädalal liikluskoormuse hüppeline tõus ja ka tänavu on see nii. Talvo Rüütelmaa sõnul leeveneb kesklinnapiirkonnas olukord, kui trammitee valmib. «Täna saab objekti peal füüsiliselt sõita, aga ei ole veel maha jõutud joonistada jooni ega üles panna liiklusmärke, paigaldada foore ja poste. Tööd käivad alles ja ka see mõjutab liiklejaid.» Rüütelmaa annab lootust, et Pärnu maantee viimaste tööde lõppemisel ja on kesklinnas liiklemine sujuvam ja reguleeritum. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles