Mustamäe gümnaasiumi endise koolimaja asemele kerkib ujulaga spordikeskus

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemia tee 30 asuv endine koolihoone lammutatakse.
Akadeemia tee 30 asuv endine koolihoone lammutatakse. Foto: Google Street View

Tallinna Mustamäe gümnaasiumi algklasside käsutuses olnud koolimaja lammutatakse. Juba paar aastat on maja seisnud tühjana ning korduvalt süttinud. Hoone asemele kerkib juba lähiaastatel ujulaga spordikeskus. 

Täna, 10. septembri hommikul allkirjastasid Mustamäe linnaosa vanem Helle Kalda ja OÜ Jäätmeproff esindaja Silvar Algpeus lepingu Akadeemia tee 30 paljukannatanud koolihoone lammutamiseks. Alates käesoleva aasta algusest on koolihoonesse pidevalt sisse murtud, aknaid lõhutud ning hoones vandaalitsetud, samuti tulekahjusid tekitatud. Lõhutud aknaklaaside ja ukselukkude parandamiseks on linnaosa valitsus kulutanud esimeses kvartalis ligi 800 eurot.

Mustamäe linnaosa vanem Helle Kalda sõnul on niivõrd olulise lepingu jõustumine heameelt tekitav. Ta on rõõmus, et linnaosale viimasel ajal nii palju muret ja südamevalu põhjustanud koolihoone Akadeemia tee 30 saab lähiajal tõepoolest lammutatud. Muidugi on iga koolihoone lammutamine moraalselt äärmiselt raske, aga kahjuks ei jäänud muud üle, konstruktsioonid olid ammu varisemisohtlikud. Töid alustatakse juba järgmisel nädalal ja need lõpetatakse esialgsetel andmetel 1. novembril.

Põhja päästekeskuse juhi Priit Laose sõnul peavad tühjad majad linnapildist kaduma, kuna iga tulekahjuga muutuvad need järjest varisemisohtlikumaks.    

Endise koolimaja asemele ehitatakse ujula ja spordikompleks, mille detailplaneering valmib järgmise aasta detsembriks. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis vahemikus 2016-2017 on uus maja püsti, annab Mustamäe linnaosavalitsus teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles