Tallinna Noortenädal: noorsootöö mõttepäev "NoorsootÖÖS ON TÄHTI"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Noortenädala raames toimub neljapäeval, 11. septembril kell 14–24 Rotermanni kvartalis kohvikus Hetk mõttepäev “NoorsootÖÖS ON TÄHTI”. Ootame kõiki noorsootöötajaid, tudengeid, noori ning noorsootööst ja noorte käekäigust huvitatud inimesi!

Kavas on hulgaliselt arutelusid, kus läbivalt otsitakse vastuseid küsimustele: kuidas noored õpivad; kuidas märgata noorte vajadusi ja andeid ja milline on noortega töötavate inimeste roll selles, milline on noortega töötavate inimeste ühine identiteet ning millised on noorsootöötaja õppimisvajadused praegu ja tulevikus. Aruteludes kohtutakse säravate külalistega ja käsitletakse noorsootööle olulisi teemasid õdusas kohvikumiljöös.

"Üritus toob kokku suure hulga noortega töötavaid inimesi erinevatelt elualadelt. Kõrvuti noorsootöötajatega jagavad kogemusi ja inspiratsiooni suurte muusikasündmuste, filmifestivalide ja spordiürituste korraldajad ning kunsti- ja meediaeksperdid,” ütles TLÜ Pedagoogilise Seminari direktor Silver Pramann.

Silver Pramann leiab, et selliseid arutelusid noorsootöötajate ja noortega töötavate oma ala asjatundjate vahel on väga vaja: “Peame senisest enam hakkama arvestama ka noorsootöötajate ettevalmistamisel kaasaja kiiresti muutuva noorte olukorra ja võimalustega. Noorte probleemide lahendamisel muutub üha olulisemaks valdkondadevaheline koostöö.

Mõttepäeva arutelud toimuvad neljas sessioonis:

Kell 14.00–16.30 Muusika (Külalisesinejad: Rahvusooper Estonia noortetöö juht Rahel Otsa, Tenfold Rabbit mänedžer ja Vanalinna Hariduskolleegiumi õpetaja Natalie Mets, Meero Muusik Huvikool juhataja Varje Lepp)

Kell 16.30–19.00 Kunst & meedia (Külalisesinejad: Just Film juht Mikk Graström, TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli direktor Katrin Saks, Omatsirkuse/ MTÜ Eksperimentaalse Liikumise Keskuse projektijuht Merit Ridaste)

Kell 19.00–21.30 Liikumine & sport (Külalisesinejad: Tsirkusestuudio Folie direktor Terje Bernard, Omatsirkuse/ MTÜ Eksperimentaalse Liikumise Keskuse juht Heidi Kann)

Kell 21.30–00.00 Ühiskondlik aktiivsus (Külalisesinejad: Kultuurikatla MakerLab uute tehnoloogiate projektijuht Mihkel Salm, Kultuurikatel HubLabs büroojuht Marie Kanarik, Tallinn Bicycle Week ja Tour d’ÖÖ korraldaja Tõnis Savi, Junior Achievement Eesti direktor Epp Vodja, Eesti Noorteühenduste Liidu osaluskogude koordinaator Kuldar Adel 

Pedagoogiline Seminar on 2012. aastal Tallinna Ülikooliga liitunud akadeemiline üksus, millel on pikk ajalugu ja väljakujunenud identiteet. Pedagoogiline Seminar asutati 1935. aastal Eesti Naisliidu algatusel ning on katkematult tegutsenud kuni tänase päevani. Seminaris õpetatakse koolieelse lasteasutuse õpetaja, noorsootöö ja sotsiaaltöö erialasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles