IMPROTEST / ERIK ALALOOGA / Neurontrip

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMPROTEST / ERIK ALALOOGA / Neurontrip
IMPROTEST / ERIK ALALOOGA / Neurontrip Foto: Kultuurikava.ee

Helid on salvestunud potentsiaalse energiana mateeriasse. Füüsiliste impulsside tulemusena muunduvad need helilaineteks ning paiskuvad läbi õhu ruumi laiali. Edasise eest hoolitsevad kõrvalabürindid ning ajus pesitsevad neuronid. Loomulikult ei viitsi keegi nii sügavale bioloogilisele tasandile sukelduda vaid kuuldule antakse hinnang isiklike skaalade (evolutsioneerunud ja õpitud eelistuste) alusel. Antud juhul sellest täiesti piisab.




Eksperimentaalmuusika ja helikunstiga hakkas Erik Alalooga tegelema 2010. aastal, kui tema juhitud EKA tegevuskunstide õppetooli juures käivitati kursused, mille käigus konstrueeriti instrumente ning komponeeriti nendega kontserte. Eksperimentaalne akadeemiline lähenemine helikunstile sünnitas kunstimaastikule  nähtuse nimega Postinstrumentum. Tegemist on heliperformance´i rühmituse, aga ka laiema fenomeni koondnimetusega, mis hõlmab materjali akustiliste karakterite transformeerimist kõlamustriteks. Erik Alalooga on Postinstrumentumi asutajaliige ja manager.




Improtest on kontserdisari, mida korraldab MTÜ Improtest ja mis toob kuulajateni improvisatsioonilise muusika nähtusi meilt ja mujalt. Sarja kontserdid toimuvad alates 2005. aastast kord kuus.



Kuraatorid: Mart Soo, Taavi Kerikmäe


Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Tallinna Kultuuriväärtuste Amet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles