RENE KÖSTER / Tzion

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RENE KÖSTER / Tzion
RENE KÖSTER / Tzion Foto: Kultuurikava.ee
"Hashem has forsaken me, my Lord has forgotten me" - Tzion
"Even if these would forget, but I will not forget you..."
"Lift your eyes around you and see all those who have gathered, coming to you" - Hashem Isaiah 49


"Tzion" on Rene Kösteri esimene soolo lavastus. Selle põhjaks on võetud Kabbalah esoteeriline viide Tzioni kohta, kus selleks loetakse spirituaalset punkti, millest reaalsus tõuseb. Samas on seal Tzionist räägitud kui tegelasest, kes on üks hetk unustatud ja maha jäetud sama maailma poolt, mille ta ise lõi. See mõte rõhub ja sunnib teda muutuma, otsides teatud rahu ja tähelepanu. Laval käsitleb autor taolist lõhestunud isiksust läbi liikumise ja muusika, uurides, kui palju erinevaid iseloome saab läbi keha korraga edasi anda. Võttes kaheks pidepunktiks aja ja soo, väänab ta neid üksteise ja iseenda vastu, saavutades aina võimatumaid kombinatsioone. Lavastus pälvis 2014. aastal Kristallkingakese auhinna.



Rene Köster on Eesti tantsija, lavastaja ja koreograaf. Ta on üks Twisted Dance Company asutajatest, mis on lavale toonud erinevaid tantsuetendusi, hiliseim "NOX" esietendus Kanuti Gildi SAALis 2012. aastal. Samuti osales ta Krista Kösteri ja Kristina Pasceviciuse lavastuses "Camouflage" ning Peeter Jalaka tantsulavastuses "Nibud ehk hetk me elude katkematus reas".Ta on saanud mitmeid tantsualaseid koolitusi nii Euroopas kui ka USAs ning hetkel õpib Tallinna Ülikooli Koreograafia osakonnas.



Koreograafia, muusika, kujundus: Rene Köster


Valguskujundus: Revo Koplus


Visuaalid, animatsioon: Mikk Mägi, Sander Joon


Toetaja: Eesti Kultuurkapital


Kaasprodutsent: Kanuti Gildi SAAL


Esietendus: 26.11.2013 Kanuti Gildi SAAL


Kestvus 60`



* Keel ei ole takistuseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles