HENRI HÜTT Rhythm is a Dancer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HENRI HÜTT Rhythm is a Dancer
HENRI HÜTT Rhythm is a Dancer Foto: Kultuurikava.ee

Mis teeb rütmist rütmi ja tantsijast tantsija?


Kujunemise aegadel oli mu lemmik pöördumiseks "Mis muusikat sa kuulad?", lootes leida sellega mõttekaaslust ning paista silma oma laiade teadmistega subkultuuridest. Alati võitsid meeltes meloodia ja rütm, mitte kunagi sõnad või tähendus. Siis rändasin kultuuriruumide üleselt ning otsisin edasiviivat ja endale omast rütmi. Pigem kutsus põhjamaine suund. Rütmi kui korduste jada otsingute kõrval tekkis võrdlus, kuidas ma nooremana sarnaseid situatsioone esmakordselt tunnetasin. Tekkisid vahejuhtumid praeguse ja mineviku vahel. Praegune südamlikkus, siirus, tõsidus, ausus ning mõtted võrdluses Mina aeg tagasi ja siis edasi ja siis jälle tagasi ja edasi, kuni välja hetkesse "nüüd". Millist rütmi siis jälgida? Võib olla on see rütm kuidas süda lööb, võib olla sammud, võib olla eksimuste kordused, võib olla igale ärkamisele järgnev ambitsioon teha üks fraas rohkem.




Henri Hütt on (etendus)kunstnik, kes tantsib peamiselt techno saatel. Suutis enne poppi "mittemiski"-buumi sõnastada välja distant artist kunstniku-positsiooni, mis tegeleb eelkõige "mitte"-pooluste eksootikaga. Aastast 2010 loob keskmiselt ühe täispika lavastuse hooajas ning tegeleb igapäevaselt laiemate kunsti küsimustega. Edevus ja ambitsioon sunnivad teda üha jõulisemalt unistuste suunas liikuma, selleks endale järjest tööd ette kirjutades.



Autor, esitus: Henri Hütt


Helikujundus: Algorütmid


Valguskujundus: Villu Konrad


Stilistika: Kaie Olmre


Kaasprodutsent: Kanuti Gildi SAAL


Toetajad: Eesti Kultuurkapital, PACT Zollverein Essen, Performing Arts Forum


Kestvus 45`



*Keel ei ole takistuseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles