Uue Maailma tänavafestival: rõõmus rahvas, rock ja retrovahvlid

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uue Maailma asumi rahvas avas täna taas lahkelt oma kodude ja hoovide uksed, müütas huvilistele head-paremad ning kutsus tänavafestivali esinejate saatel rokkima.

Seekordse festivali juhtmõte on «Maailm liigub». Festival avati laupäeva keskpäeval meeleoluka paraadiga, toimus Uue Maailma ajalugu tutvustav jalutuskäik ja rattasõitu ja linnatundmist ühendav fotorienteerumine. 

Tänavaturul domineerisid toidukaubad, mille vaieldamatuks liidriks retrovahvlid - nii täidetuna ja tuutusse keeratuna kui ka lihtsalt niisama krõbistamiseks. Pakuti ka erinevate rahvusköökide hitte, näiteks India karrisid (4-7 eurot) või ülimaitsvat Argentiina grill-liha (5 eurot portsjon). Jookidest läks hästi kaubaks kodukali.

Müüdi ka kasutatud rõivaid, koguni lapsed olid kokku korjanud kasutuna seisvad mänguasjad ning neid teeveerde müüma tulnud. Muu hulgas võis soetada aga  radiaatori, pistiku või muu majapidamises vajaliku asja kohaliku elektrikaupade poe telgist, kohal oli ka Prisma kinnisvara esindus.

Festivalikülalisi ootavad ka mitmed töö- ja õppetoad ning lastestaadionil käis lõbus kohalike koerte näitus, kus võisid osaleda nii tõuta kui tõukoerad.

Laupäeva õhtul esinevad suurel laval äsja uue plaadi ilmutanud Marten Kuningas, Hiina eksperimentaalset psühhedeelset rokki viljelev Chui Wan, Tallinna funkplahvatus Lexsoul Dancemachine, Eesti rahvalaulikutest ja pillimeestest inspiratsiooni ammutav Trad.Attack ning poeetiline post-pungi grupp Täht Nimega Päike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles