Kohus mõistis bordelliäris osalenud taksojuhid süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus langetas täna süüdimõistva otsuse 17 nii-öelda Pirita bordelliäri kriminaalasjas süüdistatava üle, kellest 15 olid taksojuhid, keda süüdistati bordellile suure vahendustasu eest klientide organiseerimises.

Kohus mõistis kõik 17 kohtualust süüdi kupeldamises ja 12 ka kuritegelikku ühendusse kuulumises. Viis taksojuhti mõistis kohus kupeldamises süüdi, kuid kuritegelikku ühendusse kuulumises õigeks.

Bordelliäri üht arvatavat peakorraldajat, 1959. aastal sündinud Alexeyd karistas kohus nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, millest üks aasta ja neli kuud tuleb tal kohe reaalselt ära kanda. Ülejäänud karistus jäetakse täitmisele pööramata, kui ta ei pane viie aasta jooksul toime uut kuritegu. Kohus mõistis mehelt konfiskeerimise asendamise korras riigile välja 233 800 eurot.

Bordellile maja väljaüürimises süüdistatud 1986. aastal sündinud Alissa sai kolme-aastase tingimisi vangistuse nelja-aastase katseajaga. Ta peab tasuma riigituludesse kuriteoga saadud vara 47 817 eurot.

15 kohtu all olnud taksojuhist kolme karistas kohus reaalse ja 12 tingimisi vangistusega. Varem arvutikelmuse eest tingimisi karistatud 1957. aastal sündinud Grigori peab kokku kandma neli aastat kolm kuud ja kaheksa päeva vangistust. Andres (1961) ja Maido (1960) peavad kolme aasta ja kuue kuu pikkusest vangistusest neli kuud kohe reaalselt ära kandma, ülejäänud vangistus on tingimisi viieaastase katseajaga.  

Ülejäänud kupeldamises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises süüdi mõistetud taksojuhid said 3-3,5 aasta pikkuse tingimisi vangistuse kuni viie-aastase katseajaga. Ainult kupeldamises süüdi mõistetud viis taksojuhti said aastase tingimisi vangistuse kolme-aastase katseajaga.

Süüdistatavatel tuleb tasuda riigituludesse ka tuhandeid eurosid kaitsjatasu, sundraha ja menetluskulusid.

Kokku kohtu ette saadetud 51 süüdistatavast 33 soovis asja lahendamist kokkuleppemenetluses ja ühe süüdistatava osas lõpetas kohus menetluse tervislikel põhjustel.

Süüdistuse kohaselt olid need inimesed seotud Tallinnas Pirita linnaosas asunud ja konspireeritult tegutsenud bordelli tööga. Bordellis teenindati välismaalastest kliente, keda toimetasid kohale bordelli juhtkonna poolt välja valitud taksojuhid. Kriminaalasja eeluurimisel kogutud andmeil tegelesid viis süüdistatavat bordelli juhtimise ja töö korraldamisega või said tulu selle omanikena.

Ülejäänud 46 süüdistavat olid taksojuhid, kes said süüdistuse kohaselt iga bordelli toodud kliendi pealt 50-70 eurot vahendustasu. Süüdistus esitati neile taksojuhtidele, kes uurimisandmeil viisid kliente bordelli süstemaatiliselt pikema aja jooksul. Taksojuhid töötasid erinevates taksofirmades ja füüsilisest isikust ettevõtjana või osutasid taksoteenust ilma tegevusloata.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ja menetlust juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles