Veepolitseinikud päästsid uppuvast paadist viis inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikaater Merelõvi
Politseikaater Merelõvi Foto: Toomas Huik

Eile kella 18 ajal sai Tallinna kordoni merevalveteenistuse kaater Merelõvi väljakutse, et Tallinna lahel Vahemadala lähedal on uppumas mootorpaat, pardal viis inimest.

Sündmusele reageeris ka Naissaare vabatahtlike kaater. Merelõvi pukseeris aluse kella 20ks Miiduranna sadamasse. Inimesed olid kõik terved ja arstiabi ei vajanud.

Merehädas olnud alusel oli peal ka kaks tonni diislit, mis õnnetus ohutult maha laadida ning reostuse oht tõrjuda. Kõik pardal olnud inimesed pääsesid ning keegi kannatada ei saanud.

Põhja prefektuuri Tallinna kordoni merevalveteenistuse vanem Toomas Lndjärv paneb inimestele südamele, et merele minnes tuleb arvestada kõiki aluse iseärasusi, kaasa arvatud lasti suurust ning ka ilmaolusid.

«Valearvestuste ning otsuste tegemine võib saada saatuslikuks ning seada ohtu nii aluse kui ka selle meeskonna,» ütles Lindjärv. Samuti lisas Lindjärv, et kuigi seadus ei keela laevameeskonnal merel olles alkoholi tarbida ning erinevalt maismaasõidukijuhtimisest ei kehti merel nn nulltolerant, on oluline siiski kaine meel, sellisel juhul on ka meeskonnaliimete ja aluse turvalisus paremini tagatud.

Politseinikud mõõtsid eile merehädast päästetud meeskonna ühel liikmel üle 2 promillise joobe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles