Mida toob ERSO uus hooaeg?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Riiklik Sümfooniaorkester

ERSO uus hooaeg pakub põnevat kuulamist: näiteks toob üks lõunakontsert lavale Neeme Järvi ja ERSO Duke Ellingtoni jazzirütmidega, Charlie Chaplini filmimuusikat «Suurlinna tuled» juhatab USA dirigent Timothy Brock, kelle suurprojektiks on just Chaplini filmide esitamine koos sümfooniaorkestriga.

Orkestri peadirigenti ja kunstilist juhti Neeme Järvit näeb publik ERSO ees veel mitme huvitava kavaga, tihe koostöö jätkub orkestri esimese külalisdirigendi Olari Eltsiga.ning sissevaadet Vene heliloojate loomingusse pakub mitmel korral ERSO kauaaegne peadirigent Nikolai Aleksejev.

 ERSO alustab 88. hooaega kahe eriilmelise avakontserdiga, millest 5. septembril toimuvat juhatab möödunud hooajal nii siinse orkestri kui publiku südamed võitnud Soome dirigent Mikko Franck ning 26. septembril toimuvat juhatab orkestri peadirigent ja kunstiline juht Neeme Järvi.

Aastaid imelapse staatust kandnud Mikko Franck on oodatud dirigent paljude mainekate maailma orkestrite ees. Ta juhatas kevadel etendusi Viini Riigiooperis, debüteeris seejärel kolme kontserdiga edukalt Viini Filharmoonikute ees ning on teinud koostööd Metropolitan Operaga. Pärast aastatepikkust tööd Belgia Rahvusorkestri ja Soome Rahvusooperi peadirigendina saab Mikko Franckist sügisel 2015 järgmine Prantsuse Raadio filharmooniaorkestri peadirigent. 5. septembril Tallinnas kõlavad tema juhatusel Rautavaara «Cantus arcticus», alapealkirjaga kontsert lindudele ja orkestrile, Tormise süit ooperist «Luigelend» ja Tšaikovski VI sümfoonia «Pateetiline». Kaasa teeb tütarlastekoor Ellerhein, kes hiljuti naasis grand prix’ga Itaaliast Seghizzi-nimeliselt koorikonkursilt.

«Olen selle üle, mida ERSO on saavutanud, väga õnnelik ja uhke,» kinnitas ERSO direktor Kadri Tali. «Mul on hea meel, et ERSO jõuab aina rohkemate kuulajate-vaatajateni ning meie publik on meie kolm hooaega tagasi alanud kontserdisarjad omaks võtnud – igaüks saab ise valida, mida ta vaatama - kuulama läheb,» sõnas ta.

ERSO toob sel hooajal koos toetajatega kuulajaini viis kontserdisarja. Orkestri kuldsponsor AUDI, kes on ERSO-t toetanud juba kümme aastat, esitleb nüüd ka kontserdisarja «Maestro», hooaja peasponsor E-Piim esitleb kontserdisarja «Gurmee».

Uueks koostööpartneriks on  KUKU raadio, mis esitleb kontserdisarja «Meistriklass». Sari toob lavale näiteks põhjamaade ooperitähe, metsosopran Lilli Paasikivi koos maestro Neeme Järviga hooaja teisel avakontserdil 26. septembril kell 19 kavas «Till Eulenspigel», kus kantakse ette Richard Straussi, Alma Mahleri ja Amy Beachi loomingut.

Liviko esitleb kontserdisarja «Nautimus» ja Radisson BLU Hotels kontserdisarja «Suurlinna tuled». Publiku huvi kevadel müügile tulnud sarjapiletite vastu on väga suur ning 40% soodustust pakkuvaid sarjapileteid saab osta iga sarja esimese kontserdini. «Aga pileti saab alati, igal Eestimaa inimesel on võimalik oma koduorkestrit kuulama tulla,» julgutab Tali publikut samme Estonia kontserdisaali poole seadma.

Hea uudis on sellest hooajast autoomanikele, kes oma pilli parkida soovivad: ERSO ja Europark pakuvad ERSO korraldatud kontserdi ajal Rävala parkimismajas kolm tundi tasuta parkimist

Algaval hooajal  annab Eesti rahvusorkester ka viis päevast noortekontserti. Tund aega kestvatele soodushinnaga kontsertidele oodatakse põhikooli- ja gümnaasiumiõpilasi ning tudengeid. Väga populaarsed on Eesti Kultuurkapitali toetusel toimuvad haridusprogrammid «Hommik ERSOga», kuhu sel hooajal on juba registreerinud paljud koolid üle vabariigi. ERSO avab uksed kõigile huvilistele ka rahvusvahelisel muusikapäeval 1. oktoobril – kes hommikul kell 9.50 kohal on, saab kiigata ka maestro Neeme Järvi orkestriproovi.

Ainult avakontserdi päeval, 5. septembril Estonia kontserdisaali ees ERSO telgis igale vähemalt nelja kontserdipileti ostjale soodustust 40%. Lisaks üllatused ERSO sponsoritelt ja õnneloos. Lisainfot nii kontserdite, piletimüügi kui ka parkimise kohta saab ERSO kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles