Merimetsa ehitatakse uued korterelamud

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski maantee 70c
Paldiski maantee 70c Foto: Google Maps

Linnavolikogu kehtestas detailplaneeringu, mis lubab ehitada Merimetsa asumisse Paldiski maantee ja mere vahelisele alale äriruumidega korterelamuid.

Paldiski maantee 70c kinnistu ja lähiala detailplaneering määrab, et 4,25 hektari suurusele maa-alale võib ehitada üheksa kuni 5-korruselist ning neli kuni 4-korruselist korterelamut. Hoonestuse kavandamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus. Detailplaneeringu koostas Arco Investeeringute AS.

Planeeritav ala asub Stroomi parkmetsa kõrval Paldiski maantee ja Pelguranna tänava vahel ning on valdavalt hoonestamata. Tootmismaa sihtotstarbega Paldiski maantee 70c kinnistu omanik on AS Kolde.

Nagu selgitas abilinnapea Eha Võrk, on osaliselt tegu Tallinna üldplaneeringu kohaselt väikeelamute alaga, aga see piirneb  magistraaltänava ärivööndiga ja juba varem kavandatud kuni 12-korruselise hoonestusega Paldiski maantee ääres. Detailplaneeringus on seetõttu, aga ka arvestades lähedust linnakeskusele, ettepanek muuta see korruselamute alaks.

Planeeringu teostamisel säilib kõrghaljastus, mis peab tagama lindudele pesitsustingimused. Planeeritaval alal ja selle lähiümbruses pesitseb ligikaudu 30 linnuliiki.

AS Kolde on võtnud linnaga sõlmitud lepingu kohaselt kohustuse tagada avalikult kasutatavate teede, üldkasutatava haljastuse, välisvalgustuse ning vihmaveekanalisatsiooni väljaehitamise oma vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles