Eksperiment: inimesed vaatavad rattavargust tuimalt pealt

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattavaras. Pilt on illustratiivne.
Rattavaras. Pilt on illustratiivne. Foto: youtube.com

Bikeep rattaparkla meeskond otsustas läbi viia sotsiaaleksperimendi «Rattavaras Tallinnas», et näha, kuidas reageerivad inimesed rattavargustele.

 «Varas» tegutses mitmel pool Tallinnas, kus liikus palju rahvast, kuid nagu videost näha, ei saa kaaskodanikele loota. Rattavargust pealt nähes kõnnitakse lihtsalt mööda või teeseldakse, et ei nähtud toimunut.

Eksperimendis kasutas Bikeep meeskond jalgratta lukustamiseks tavapärast trosslukku, mille läbilõikamine videos nähtavate tangide abil on äärmiselt lihtne. Eksperimendis kasutatavad tangid suudavad purustada ka keskmisest kallimaid ja jämedamaid rattalukkusid. Seepärast ei asetanud nad rõhku lukule vaid inimeste reaktsioonile ilmselge rattavarguse korral.

Bikeep pakub funktsionaalseid ja turvalisi rattaparklaid. Nende lahendused võimaldavad lukustada kiirelt ja mugavalt nii raami kui rattad ning on konstrueeritud ratturite eelistustest lähtuvalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles