Looduse Omnibuss soovitab: Tallinna Looduskaitse Seltsi paeretk Läänemaale

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Rein Einasto räägib paekivi tekkeloost ning mandrite triivimise eripärast.
Professor Rein Einasto räägib paekivi tekkeloost ning mandrite triivimise eripärast. Foto: Vello Jaska

Sellel laupäeval on kõikidel loodushuvilistel võimalus minna oma ala spetsialistide Rein Einasto ja Abro Teemuskiga Läänemaad avastama. 

Jalutatakse rannas ja avastatakse paerannikut lootuses leida fossiile. Sündmus on muutunud traditsiooniliseks, toimudes juba mitmendat aastat. Erinevates kohtades Maarjamaal, ka Lõuna- Eestis on Tallinna Loodeskaitse Seltsi andmetel võimalik paekivi leida ja see on tähelepanuväärne. 

Tänavune ekskurssioon toimub marsruudil Tallinn – Vasalemma – Harju-Risti – Ristna – Keibu laht – Toomanina – Põõsaspea neem – Dirhami – Riguldi – Veskijärv – Variku – Valgeristi – Risti – Tallinn, kus on toredad matkarajad ja vaatamisväärsused. Rein Einasto jagab oma teadmisi paekivist ja kogenud matkajuht Abro Teemusk tutvustab nii taimi kui ka ranniku ümbrust ning selle ajalugu. Seltsi sõnul saab olema tegu toreda sügispäevaga värskes õhus, kuhu on oodatud absoluutselt kõik huvilised. Kaasa tuleks võtta oma söök ja jook. Reis loodusesse saab alguse käesoleval laupäeval kell 8:00 hommikul Rahvusraamatukogu eest. Tagasi Tallinnas ollakse õhtul samuti kell 20:00. Täiskasvanutele (sh. pensionäridele ja tudengitele) maksab ekskurssioon 15 eurot, õpilastele 10 eurot ja lapsed, kes veel koolis ei käi, saavad osaleda tasuta.

Info ja registreerimine aadressil: tallinn@elks.ee ja 5121 428

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles