Seppik: keegi ei tea täpselt, mida Savisaar korraldab

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik
Ain Seppik Foto: Mihkel Maripuu

Pikka aega Keskerakonda kuulunud, kuid sealt 2012. aastal lahkunud Ain Seppik ütles eilset «Pealtnägija» saadet silmas pidades, et ilmselt ei tea isegi Keskerakonna juhatus ega lähikondlased, mida Savisaar Tallinnas täpselt korraldab.

«Seal öeldi, et osa sellest rahast läheb Keskerakonnale, kaudselt muidugi lähebki. Kui Keskerakond kasutab seda kohvikut tasuta, siis on see ju selge tulu saamine. See on kasu erakonnale, ükskõik, mis vormis,» ütles Seppik. «Aga mis mulle kui endisele politseinikule silma torkas, oli parklad. Et parklad ja turud on need kohad, kus liigub sularaha, mida ei ole võimalik arvestada. Maksuamet peaks sellega tingimata tegelema,» oli Seppik kindlal arvamusel.

Tema sõnul selliseid teemasid üleval polnud, kui ta ise veel Keskerakonda kuulus. «Olin Keskerakonnas pikalt, oleksin pidanud teadma teda, kuid ekraanil näidatud inimene oli minu jaoks täiesti tundmatu,» ütles Seppik, et tema Juri Saharovi ei tea. Tema sõnul on Keskerakonnas toimunud mingid muudatused, sinna on ilmunud uued inimesed ja skeemid, mida mängitakse läbi linnastruktuuride ja millest tema kahjuks midagi ei tea.

Ka «Pealtnägija» mainis, et 66-aastast Juri Saharovi ei tea paljud staažikad keskerakondlased. «Viimasel ajal ongi ilmunud Savisaare lähikonda sellised nii-öelda tundmatud ärimehed, niisugused mingil tasemel väikesed ärimehed, kellega ta teeb õhtusööke. Vähemalt tegi mõned aastad tagasi,» rääkis Seppik.

Endine staažikas keskerakondlane arvab, et enamik Keskerakonna juhatusest ega Savisaare lähikondlastest ei tea Savisaare toimetamisest suurt midagi. «Ta kontrollib neid olukordi ilmselt ise. Kuna tegemist on tõesti kohvikuga, mida rahvasuus nimetatakse ka Edgar Savisaare kohvikuks, siis selle omanik on kahtlemata linnapea silmis heas seisus. Isiklik tuttav, mida see saade ka väga selgelt näitas,» kommenteeris Seppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles