Tallinlane: kuidas hangid talvevarud?

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seened.
Seened. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Käes on seene- ja pohlaaeg, veel võib mõningal pool saada ka mustikaid ja teisigi marju. Turgude väliletid on sügissaadustest kirjud, üht koma teist leiab ka poelettidelt, aga moodsate pealinlaste seas on moodi läinud hoopis sotsiaalmeedia vahendusel suuremas koguses talvesaaduste tellimine. 

«Leidsin Kalamaja Facebooki grupist suuremas koguses kukeseente pakkuja,» rääkis üks õnnelik tellija, kellele kaup ka kogu kätte toimetati. Mahetoodete pakkujaid on teisigi: Pelgulinna rahvast on viimasel ajal rõõmustanud Ida-Virumaalt suuremas koguses nendeni jõudnud sibulad ja paari päeva eest ekslesid Tallinnas suurema laari viimaste vaarikatega Tartu poisid. «Facebooki gruppides tasub lahtiste silmadega ringi vaadata, pakkujaid on mitmeid ja hind on tihtipeale kuni poole odavam, kui turul,» rääkis nelja kilo Lõuna-Eesti vaarikate värske omanik. Nii saavad pealinlased hõlpsasti sügavkülmikuid täita, moose ja teisigi hoidiseid valmistada. 

Jaga lugejatega oma kogemusi! Kuidas hangid Sina talvevarud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles