Miks ei olnud Obama Tallinnas viibimise ajal trollide küljes USA lippe?

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama kõnelemas Milwaukees Tööpüha puhul peetud tööfestivalil.
USA president Barack Obama kõnelemas Milwaukees Tööpüha puhul peetud tööfestivalil. Foto: Charles Dharapak / AP

Tavapäraselt kaunustavad Tallinna trolle ja tramme mõne välisriigi visiidi ajal Eestisse vastava riigilipud. Täna viibis Eestimaa pinnal Ameerika Ühendriikide president Barack Obama, aga ühissõidukite esiosad sellele vastavalt märgistatud ei olnud. Miks?

Tallinna Liiklusamet selgitab inimesi üllatanud olukorda: «Kõikide riigivisiitide puhul tellib meilt ühissõidukite kaunistamise Välisministeeriumi protokolliosakond, kes on varustanud meid ka vastava riigi lippudega. Me ei ole kõrgete väliskülaliste puhul kunagi isetegevust teinud.» TLT juhatuse esimees Enno Tamm lisab kommentaariks, et antud juhul Välisministeerium meilt teenust ei tellinud, kuigi me olime selleks valmis ja ootel. «Omaalgatusel oleme ühissõidukeid kaunistanud ainult Eesti riigi enda riiklike tähtpäevade puhul,» ütles Tamm.  

Välisministeerium andis oma lakoonilises vastuses teada, et tegemist polnud riigivisiidiga, mistõttu ei muretsetud ühissõidukitele ka lippe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles