Erivajadustega noored panid püsti kunstinäituse

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disaini- ja arhitektuurigalerii.
Disaini- ja arhitektuurigalerii. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna Tugikeskus Juks avab teisipäeval, 9. septembril Tallinna Disaini- ja Arhitektuurigaleriis näituse «Ajatatud viljad», kus tutvustatakse keskuse noorte mitmekesist loomingut, mis valminud klaasi-, keraamika-, disaini-, tekstiili-, õmblus- ning portselanmaali- ja siidimaalikojas.

Tallinna Tugikeskuse Juks üheks tegevussuunaks on erivajadustega noorte arengu toetamine läbi loomingu ja kunsti, see toimub nii arenduskeskuse kui töökeskuse tegevuste kaudu.

«Juks on  Eestis ainulaadne sotsiaalasutus, kus kunsti õppimisel ja kunsti tegemisel on nii suur rõhk,»tutvustas keskuse direktor Irina Kalde.  Irina Kalde sõnul iseloomustab Juksi noorte kunstnike loomingut siirus, julgus ja  omanäoline maailmanägemus.

«Avatav näitus «Ajatud viljad» annab ülevaate keskuse viljakatest tegevusaastatest. Need viljad on mitmekihilised ja -värvilised nagu nende loojadki.  Need on ajatud viljad, mis sümboliseerivad arengut, kasvamist ja küpsemist,» tutvustas Kalde näituse kontseptsiooni.

Arenduskeskuse juhendajate ülesanneteks on Juksi  noortele tutvustada kujutava kunsti valdkonda, samas antakse individuaalset õpetust tarbekunstis kasutatavate tööoskuste omandamiseks, lähtudes noore võimekusest ja eripärast. Töökeskuse juhendajate tegevuse eesmärgiks on leida kõigile  jõukohaseid loomingulisi tööülesandeid  ja  toetada noorte täiskasvanuelu. Tegevuse käigus valmib huvitav loominguline toodang, mis on leidnud  tunnustust ja oma ostjaid juba mitmeid aastaid nii Eestist kui ka välismaalt.

Näitusega Tallinna Disaini- ja Arhitektuurigaleriis tähistab keskus oma 20. tegevusaastat ning see jääb avatuks  9.-20. septembrini.

Galerii on avatud E-L kell 12-18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles