Tallinn lahendab korteriühistute parkimisprobleeme

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine rannaparklates. Stroomi rand.
Parkimine rannaparklates. Stroomi rand. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus otsustas parkimisprobleemide lahendamiseks kahe korteriühistu kasuks linna maale isikliku kasutusõiguse seada.

«Isikliku kasutusõiguse seadmise eesmärk on tagada elanikele korterelamuga külgneval korteriühistu poolt väljaehitatud parkimisalal parkimise ainuõigus,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

Tallinna linnale kuuluva Liikuri tänav T2 parkimisrajatise osa antakse korteriühistu liikmete sõidukite parkimiseks viieks aastaks tasuta korteriühistu Liikuri 46 kasutusse. Korteriühistu Liikuri 46 võtab endale kohustuse tähistada parkimisala teekattemärgistuse ja liikluskorraldusmärkidega, hoida korras tähistatud ala kooskõlas Tallinna linna heakorra eeskirjaga ja kanda mistahes kõrvalkulud, mis on seotud parkimisrajatise kasutamisega.

Tallinna linna omandis olevale Kuklase tn 2a kinnisasjale seatakse isiklik kasutusõigus Korteriühistu Mooni 111 kasuks. Isikliku kasutusõiguse esemeks on kinnisasjal asuv parkimisala. Isikliku kasutusõiguse ala suurus on 416 m². Isikliku kasutusõiguse tähtaeg on 15 aastat ning kasutusõigus seatakse tasuta. Korteriühistu Mooni 111 on vastavalt projektile 27 parkimiskohaga parkimisala juba välja ehitanud, neist üks koht on Tallinna Sõbrakese lasteaia kasutuses.

Korteriühistu võtab endale kohustuse hoida omal kulul isikliku kasutusõiguse eseme alaliselt heas seisukorras ning tagada isikliku kasutusõiguse esemel aastaringselt heakorra vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale. Selleks kohustub korteriühistu teostama omal kulul isikliku kasutusõiguse eseme hooldus- ja parendustöid.

Ühtlasi seatakse linna omandis olevale Lastekodu tänav T1 kinnisasjale isiklik kasutusõigus tähtajaga 50 aastat Korteriühistu Lastekodu 5 kasuks, isikliku kasutusõiguse ala pindala on 170,1 m2 ning isikliku kasutusõiguse esemeks on kanalisatsioonitorustikud, mis jäävad korteriühistu omandisse.

Tallinna linnavalitsus on seadnud parkimisprobleemide leevendamiseks linnamaale isikliku kasutusõiguse 38 korteriühistu kasuks - kahe aastaga said korteriühistud linna abiga juurde kokku ligi 1500 parkimiskohta.

Parkimisalad, millele kasutusõigus on seatud, on vastava projekti alusel välja ehitatud kas täies mahus ühistute poolt või osaliselt linna toel projekti „Hoovid korda“ raames. Kaheksa aastaga on korteriühistud saanud hoovide korrastamiseks kokku 6,6 miljonit eurot toetust.

Korteriühistul, kes on saanud linnamaale isikliku kasutusõiguse, on maa kasutamise, hooldamise ja parendamise õigus ja kohustus. Korteriühistu võtab endale kohustuse hoida parkimisala alaliselt heas seisukorras ning tagada parkimiseks vajaliku teekattemärgistuse või teistlaadsete eraldusjoonte olemasolu parkimisalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles