Tallinna suurim parkla jääb õppuritele ja professoritele kitsaks

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkla. Pilt on illustratiivne.
Parkla. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Tehnikaülikooli tudengid kurdavad, kuna õppehoone ees olevaid parkimiskohti ei jagu paljudele neist. TTÜ andmetel on tegu Tallinna suurima parklaga. Ülikooli haldusdirektorit Margus Leivot paneb imestama, kuidas 1300 autot mahutav maa-ala tudengkonna jaoks väikseks jääb.

«Tudengite vaest elu ei ole aknast välja parkimisplatsile vaadates võimalik defineerida. See on harjumus sõita autoga otse auditooriumi ukse ette, kui natukene eemal majade vahel ja tänavatel jätkub kohti küll.» Haldusdirektori sõnul on TTÜ parklas rohkem ruumi, kui kõikidel ülejäänud Eesti ülikoolidel kokku, kuid sellest olenemata on kooli autokohtade puudus suur probleem. «Tudengid pargivad rektori külaliste kohtadele ja haljasalale,» rääkis Leivo. Tudengid on omakeskis kaalunud ka kavalusega kohta püüda. «Hommikul TTÜ parkimisplatsile jõudes märkasin, et ainult rektori külalise kohale on võimalik parkida. Homme haaran shokolaadikarbi kaasa ja viin selle külakostiks rektorile. Öelge siis, et ma ei olei külaline!» heitis parkimiskohaga kimpus olev tudeng nalja.

Otse tsetrumis asuv Tallinna Ülikool oma tudengitele parkimiskohti ei eralda. «Vajadus parkimiskohtade järgi on kümme korda sama suur, kui pakkuda saame. Sõidukeid ei mahu parkima isegi kõik meie töötajad ja õppejõud mitte, mis siis veel tudengitest rääkida,» andis TLÜ haldusjuht Kaido Mägi olukorrast ülevaate. «Väga paljud meie tudengid tulevad kohale jalgrattaga või kasutavad selleks ühistransporti. Samuti on hea, et ülikooli suurim ühiselamu asub kooli vahetus läheduses. Nii polegi transporti vaja,» rääkis Mägi olemasolevatest võimalustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles