Viimsi vallavanemaks valiti taas Jan Trei

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Trei
Jan Trei Foto: Andres Haabu

Täna valis Viimsi vallavolikogu vallavanemaks volikogu esimehe Jan Trei, kes loobus erakonna positsioonide säilitamise nimel vallavanema kohast 26. juunil.

Trei valiti tagasi 12 poolthäälega, kohal oli 18 volikogu liiget. Volikogu esimeheks sai Priit Robas ning senine vallavanem Andres Kaarmann jätkab abivallavanemana.

«Minu tagasivalimine Viimsi vallavanemaks on olnud kogu aeg päevakorras, pigem oli vahepealne olukord tingitud poliitiliselt ebastabiilsest olukorrast Viimsi volikogus seoses minu asendusliikme Urmas Arumäe liitumisega volikogu opositsiooniga,» sõnas Viimsi vallavanem Jan Trei.

«Tänaseks on oma volikogu liikme volitused taastanud IRLi liige, endine vallavanem Haldo Oravas, kelle asendusliige ei ole Urmas Arumäe. See annab mulle võimaluse peatada oma volikogu liikme volitused ning asuda taas vallavalitsuse etteotsa ning rahuliku südamega jätkata plaanitud tööd vallavanemana.»

«Minu ametiaja tähisteks on riigigümnaasiumi õigeaegne valmimine hiljemalt 2018. aastal, uute lasteaia- ja koolikohtade ning huvihariduse õppekohtade juurdeloomine, Viimsi kergejõustikustaadioni rajamine,» rääkis Trei tulevikuplaanidest.

«Tahame, et Viimsi oleks kvaliteetne ja turvaline elukeskkond, läbimõeldud tark planeerimispoliitika, korras teed ning edasi arendatud valla ühistranspordivõrk – need on sihid, milleni jõudmiseks pingutame,» lisas Trei.

Uueks vallavolikogu esimeheks valitud Priit Robas, kes on volikogu juhtinud ka varem, märkis, et tänaseks on töömeelolud vallavolikogus taastunud ning  jätkatakse ühtse, tegusa ja teotahtelise meeskonnana. «Tänase meeskonna eesmärk on, et vald toimiks tervikuna – vallaelanikud peavad tajuma, et vallavalitsus on loodud nende jaoks, mitte vastupidi,» lisas Robas.

Senini vallavanema tegutsenud Andres Kaarmann jätkab oma tööd abivallavanemana. «Kuna  alustasin vallavanemana koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga Viimsi riigigümnaasiumi rajamise projekti, siis minu kõige olulisem ülesanne abivallavanemana on anda endast parim, et Viimsi saaks tasemel gümnaasiumi, mis annab võrdselt head haridust eliitgümnaasiumidega,» ütles Andres Kaarmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles