Laupäeval toimub Pirital jalgrattavõistlus

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattavõistlus Pirital.
Rattavõistlus Pirital. Foto: Toomas Huik/Postimees

Laupäeval, 6. septembril algusega kell 11.00 toimub Pirita Velodroomil (Rummu tee 5) Jüri Ratase nimeline jalgrattavõistlus, mis tänavu leiab aset kümnendat korda.

«Võistlus sai alguse sõprade ringis. Alustasime kolmekümnekesi, kellest kahte kolmandikku teadsin isiklikult,» rääkis Ratas võistluse ajaloost. Möödunud aastal võttis kokku osa 590 osalejat.

Osavõtt tänavusest jalgrattavõistlusest on tasuta. Kümnenda võistluse puhul kogutakse vabatahtlikke annetusi mittetulundusühingule Lastekeskus Tähetorn, mis aitab ja toetab vähekindlustatud peredes elavaid lapsi. Oma panuse saavad kõik anda, tehes ülekande  MTÜ Lastekeskus Tähetorn arveldusarvele EE872200221016718181 Swedbankis ning märkides selgituseks «rattavõistlus».

Eelregistreerida saab võistlusele veel kuni 3. septembrini aadressil SIIN.

Võitjatele on auhinnad naiste ja meeste arvestuses. Tillu- ja lastesõidus ning ratastoolisõidus saavad kõik lõpetajad väikese meene ja medali. Perearvestuses loositakse välja Tallinki perereis Rootsi ja Soome. Lisaks loositakse kõikide osalejate vahel välja kaks jalgratast, muusikakeskus Sony Centeri poolt ning mitmeid teisi auhindu. Esimesed 500 lõpetajat saavad medali. «Jalgrattavõistluse eesmärgiks on, et võimalikult paljud pered veedaksid koos värskes õhus aega» kommenteeris pikaajalist ettevõtmist selle ellukutsuja Jüri Ratas.

Tavaks saanult on kohal Lõvi Leo, Nublu ja Operation Lifesaver Estonia, kes annavad edasi õpetussõnu heast käitumisest ning politsei ja päästeameti tegevusest. Kohapeal on tutvumiseks tuletõrjeauto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles