Tänavaküsitlus: miks tehakse jää-ämbri väljakutset?

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänu sotsiaalmeedia vallutanud jäävee kampaaniale on lihashaiguse amüotroofilis lateraalskleroos (ALS) ravivõimaluste uurimiseks kogutud miljoneid. Eestis elab praegu hinnanguliselt 70 haigust põdevat inimest. Ämbritäie jäävee kaela tõmbamine annab korraks aimu, mida igapäevaselt lihasvaludes vaevlevad inimesed pidevalt kogevad.

Ice Bucket Challenge on heategevusaktsioon, mis sai maailmakuulsaks tänavu suvel ja on nüüdseks jõudnud massidesse ega anna vaibumise märke. Väljakutse kohaselt peavad osalised end jääveega üle kallama ning aktsiooni seejuures filmima. Pärast ülesande sooritamist edastatakse väljakutse järgnevale kolmele või neljale inimesele ning tehakse heategevuslik annetus. 

Läksime tänavale ja uurisime, kas inimesed teavad, millisele haigusele väljakutsega tähelepanu juhitakse. Mis on ALS? Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles