Tallinna Muusikakeskkooli noortekoor võidutses Itaalias rahvusvahelisel konkursil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Muusikakeskkooli (TMKK) noortekoor.
Tallinna Muusikakeskkooli (TMKK) noortekoor. Foto: TMKK kodulehekülg

Tallinna Muusikakeskkooli (TMKK) noortekoor Ingrid Kõrvitsa juhatusel saavutas 27.–30. augustini Itaalias Arezzos Euroopa karika sarja kuuluval rahvusvaheline koorikonkursil esikoha naiskooride ning teise koha 20.–21. sajandi muusika kategooriates ning pääses grand prix’ vooru.

TMKK noortekoor osales neljas kategoorias, lisaks nimetatud kategooriatele, mida hindas žürii, esineti ka rahvamuusika ja vaba programmiga, mida hindas publik. Koor astus üles 19 teosega, sh heliloojatelt nagu Hassler, Holst, Brahms, Kreek, Pärt, Tormis, Sisask, Grigorjeva, Donkin.

Konkursile valiti varasemate saavutuste ja helisalvestuste põhjal 16 koori (Itaaliast, Hispaaniast, Ukrainast, Ungarist, Sloveeniast, Prantsusmaalt, Horvaatiast, Tšehhist, Indoneesiast, Poolast). Eestist osales teinegi koor – Musamari koorikooli lastekoor (dirigent Tiina Mee, tulemuseks II koht lastekooride kategoorias).

Konkursi tase oli kõrge, grand prix’ võitis Ukraina segakoor Oreja, kes saavutas esikoha kõikides kategooriates, milles osales. Konkurssi hindas seitsmeliikmeline rahvusvaheline žürii.

TMKK noortekooris laulavad tüdrukud vanuses 14–20, kooriga töötavad dirigent Ingrid Kõrvits ja hääleseadja Jaanika Kuusik. Kooriliikmed õpivad põhierialana mõnda instrumenti, laulmist, koorijuhtimist või muusikateooriat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles