Tallinlaste lemmikloomad: enim toakasse elab Lasnamäel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Maverick arvutihiirega.
Kass Maverick arvutihiirega. Foto: AFP / Scanpix

Linna tellitud lemmikloomauuringust selgub, et kassid on vaieldamatult tallinlaste lemmikud – rohkem kui pooled inimesed peavad kassi, kellel tuleb terve elu vaid toas mööda saata, vahendab ajaleht Pealinn.

Kokku on hiirekuningas kodus rohkem kui igal teisel linlasel ehk 62%-l. Kaks kolmandikku kassidest on toakassid ja neid on enim (92%) Lasnamäel. Pirita kassidest peab toaeluga leppima vaid neljandik. Kassiomanikest 85%-l on üks kass, 13%-l kaks kassi ning 4%-l kolm või rohkem kassi.

Lauljatar Hannah Ild nentis, et loomade toas pidamine on linnas paratamatu. «Linnakeskkond pole enam meie lemmikloomadele ohutu ja seetõttu peaks iga loomaomanik oma lemmiku käike piirama,» ütles Ild, kellel on kaks koera ja kolm kassi.

Et kassid jõuaks mõne kuu jooksul kiibi saada, korraldab linn oktoobris kasside sooduskiipimise kampaania. See toimub igas linnaosas kas siis statsionaarses või mobiilses loomakliinikus.

Uuringust selgus, et 38%-l linlastest on koer, 7%  peab kodus pisinärilisi, 5% akvaariumikalu, 4% linde, 2% kahepaikseid, roomajaid või küülikuid. Haruldasemateks koduloomadeks on tšintšilja ja tuhkur, vahendas Pealinn.

Uuring valmis Tallinna linnakantselei tellimusel ja selle viis läbi uuringufirma Faktum & Ariko. Uuring tehti telefoniintervjuude vormis 23. maist 18. juunini, selle aja jooksul küsitleti 775 15-aastast või vanemat tallinlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles