Tallinn tõstis lasteaiaõpetajate palkasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksi elava pensionäri toetus on 200 eurot. Foto on illustratiivne.
Üksi elava pensionäri toetus on 200 eurot. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Alanud õppeaastast on Tallinna lasteaiaõpetajate palk keskeltläbi 70 euro võrra suurem kui varem. Proportsionaalselt õpetajatega tõuseb Tallinnas ka õpetaja abide palk, mis on nüüd 426 eurot kuus, vahendab ajaleht Pealinn.

 «Tallinnas tõusevad sellest õppeaastast ka lasteaiaõpetajate töötasud,» rääkis abilinnapea Mihhail Kõlvart väljaandele. Kui mullu oli õpetajate alampalgamäär 715 eurot kuus, maksude mahaarvamisel umbes 570 eurot, siis alates 1. septembrist hakkab ka lasteaiaõpetajate töötasu olema 800 eurot (640 eurot kätte). Lasteaiaõpetajate, õpetajate abide ning direktorite palgatõusuks on linnaeelarves tänavu ette nähtud 1,5 miljoni eurot. «Praegu ei ole palgatõusu määrust volikogus veel kinnitatud, kuid et eelarves on raha selleks olemas, võivad lasteaiaõpetajad siiski olla kindlad, et palgatõus tuleb, » lausus Kõlvart.

Teistes omavalitsustes õpetajate-lasteaiaõpetajate palgad omavahel reeglina seotud ei ole. Pealinna lasteaiaõpetajate töötasu tõuseb 800 eurole alates 1. septembrist, pangakontol hakkab seda nägema oktoobrikuu palgapäeval.

«Meie õpetajad on kõik palgatõusuga arvestanud,» ütles Lepistiku lasteaia direktor Ülle Põld ajalehele Pealinn. «Palk pole õpetajale siiski peamine motivatsioon lasteaias töötamiseks. Lepistiku lasteaed on üks Tallinna suuremaid ja võin öelda, et meie majas pole palga üle kunagi nurisetud, sest need inimesed, kes siin töötavad, fännavad seda tööd,» rääkis Põld.

«Nad ei tee seda raha pärast, sest kui palju palk ka ei tõuseks, õpetajatööga Eestis rikkaks ei saa. Samas kui vaadata tööturgu üldiselt – keskmiselt pakutakse 500-600-eurost palka –, siis on lasteaiaõpetajatel nüüd ikkagi suhteliselt hea palk.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles