Galerii: Mupo maskott jagas esimesel koolipäeval ülekäiguradadel komme

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Munitsipaalpolitsei ameti maskott lumeleopard Lauri käis 1. septembril eri linnaosades, et muuta rõõmsamaks mupo turvatavatel ülekäiguradadel toimuv esimese koolipäeva turvakampaania.

Maskoti sõnul oli olukord üldiselt rahulik. «Tundub, et lapsevanemad viisid oma lapsi kooli autodega, sest autosid oli palju ja jalgsi kooli minevaid koolijütse proportsionaalselt vähe,» ütles tänane maskoti sees olnud heakorra- ja noortesektori  vaneminspektor Annely Roditelev.

«Sellest on isegi kahju, sest meie abistav tegevus esimesel kahel koolipäeval on suunatud just esimest korda kooliteed käivatele ja vähest liikluskogemust omavatele lastele. Ühel päeval tuleb neil nii või naa koolitee jalgsi ette võtta.»

Roditelevi sõnul tervitasid lapsed maskotti rõõmsalt, hea meelega võeti vastu ka lumeleopard Lauri pakutavat kommi ja kaelapaelu. Eriti vaikne ja distsiplineeritud oli olukord Mustamäel.

Muretsemiseks on põhjust aga Nõmme lapsevanematel ja koolipapadel. Nimelt tabas Raudtee tänaval Nõmme põhikooli ja gümnaasiumi juures tegutsevaid inspektoreid halb üllatusšokk. «Koolilapsed lõikasid oma trajektoori võimalikult ökonoomselt üle ristmike. Ülekäigurada jäi kaugele kõrvale, aga olukord sellise lõikamise puhul võib sellises piiratud nähtavusega kohas vales kohas ületamisel tuua kaasa väga raskeid tagajärgi. Maskott koos inspektoritega suunasid valesti teed ületavad lapsed ülekäigurajale ja teenisid selle eest vaid õlakehitusi. Ilmselt on see igapäevane praktika,» oli Roditelev murelik. «Tundub, et mupol ja politseil on põhjust nende koolide õpetajatele ja õpilastele teha korralik liiklusalane õppepäev.»

Kokku turvasid mupo inspektorid eri linnaosades kaheksal ülekäigurajal ja esimesel päeval jagas maskott kuus kilo komme ning hulgaliselt mupo kaelapaelu.

 «Paneks lapsevanematele ja ülejäänud inimestele, kes on liikluses liikumises kogenumad, südamele, et nad vaataks hoolega, kuidas nad liikluses käituvad – veidi maad kaugemal olev laps, kellel puuduvad oma kogemused, matkib täiskasvanute liiklemise harjumusi. Nõmme salapärased ja pimedad ristmikud on igale koolijütsile ning tavaliiklejale kõrgendatud ohuallikaks,»  lisas Roditelev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles