Ringkäik "AVASTA KESKAEGNE TALLINN!"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks Tallinna muuseumi pakuvad suurepärast võimalust tulla 4. septembril ringkäigule, mis aitab tundma õppida oma linna ja selle lugu. Mis asus keskajal Stockmanni kaubamaja kohal? Kus toimusid Indrek Hargla kirjutatud apteeker Melchiori lugudes aset leidvad sündmused? Kus asetses keskajal Tallinna linna piir? Nendele ja paljudele teistele küsimustele saate vastuse ringkäigul “AVASTA KESKAEGNE TALLINN!”



Ekskursioon koosneb kahe muuseumi, Suurgildi hoone ja Jaani Seegi Muuseumi, külastusest koos näituste kuraatoritega.



Esmalt tutvutakse Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones avatud näitusega „Algused ja lõpud. Eeslinnast kesklinnaks". Näitus räägib kunagisest eeslinna elust nüüdisaegses linnasüdames. Lisaks rikkalikule leiumaterjalile saab näha fotokogu abil taaselustatud paarisaja aasta taguse linna tänavamiljööd.



Näitust tutvustab ja retke läbi linna juhatab ajaloomuuseumi teadur-kuraator Krista Sarv.



Seejärel liigutakse koos Jaani Seegi Muuseumisse, kus paiknes keskajal Püha Ristija Johannese hospidali keskaegne kompleks (eraldatud asutus keskajal levinud haiguse pidalitõbi põdejate jaoks).



Jaani Seegi lugu tutvustab kuraator Kadri Nigulas.




Ringkäik algab neljapäeval 4. septembril kell 17.30 Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoonest (Pikk 17, Tallinn) ja jätkub ühise jalutuskäiguga läbi vanalinna Jaani Seegi Muuseumisse (Väike-Pääsukese 5, Tallinn).



Kestvus orienteeruvalt 2 tundi. Ekskursioon toimub eesti keeles.



Jaani Seegi Muuseumis tasumine võimalik vaid sularahas!



NB! Ekskursioonist osavõtmiseks on vajalik registreerimine. Seda saate teha reti.meema@ajaloomuuseum.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles