Ohtlik sõit / Drive

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pileti hind ühe auto kohta on 15 € (inimeste arv autos ei ole piiratud)


REŽISSÖÖR


Nicolas Winding Refn




SÜNOPSIS



2011. aasta Cannes´i filmifestivalil mõneti üllatuslikult teiste filmititaanide nina alt parima režissööri tiitli näpanud taanlase Nicolas Winding Refni lüüriline vägivallalugu OHTLIK SÕIT figureeris möödunud aasta lõpus paljude filmiedetabelite tipus ja võib julgelt uhkustada viimaste aastate ühe parima soundtrackiga.



Ryan Gosling kehastab meest, kes sõidab. Autoga. Sõidab nii, nagu ei keegi teine. Zen. Tal ei ole nime. Ta on lihtsalt driver.



Päeval teenib ta raha automehhaanikuna ja teeb juhuotsi kaskadöörina Hollywoodi filmides. Öösiti aga pakub röövlitele autojuhiteenust. Salapärase mehe üksildane eksistents saab ootamatu lõpu, kui ta armub oma naabrisse, üksikemasse Irenesse (Carey Mulligan), kelle abikaasa istub vanglas. Kui viimane sealt vabaneb, hakkab teda ahistama kamp kurjategijaid ning armunud driver üritab perekonda hävingust päästa.



Taani režissöör Nicolas Winding Refn (“Pusher” triloogia, "Bronson”, “Valhalla Rising”) surub “Ohtliku sõidu” filigraanse täpsusega kiir-rajale, kus kihutavad Hollywoodi kõige tulisemad autod. Pinevalt laetud filmi aluseks on James Sallise neo-noir romaan “Drive”. Erakordselt stiilse soundtracki taga on endine Red Hot Chilli Peppersi trummar Cliff Martinez. /MTÜ MUst Käsi/kino Sõprus/



VEEBILEHT


http://www.drive-movie.com/




RIIK


USA



AASTA


2011



KESTUS


1h 40min



KEEL


inglise



SUBTIITRID


eesti, vene



ŽANR


krimi, draama, põnevik




PRODUTSENT


David Lancaster, Bill Lischak, Linda McDonough, Peter Schlessel, Jeffrey Stott, Gary Michael Walters



STSENARIST


Hossein Amini James Sallise samanimelise romaani alusel



OPERAATOR


Newton Thomas Sigel



MUUSIKA


Cliff Martinez



MONTAAŽ


Matthew Newman



NÄITLEJAD


Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Albert Brooks, Oscar Isaac, Christina Hendricks, Ron Perlman jt



TOOTJA


Bold Films, Odd Lot Entertainment



LEVITAJA


MTÜ Must Käsi



AUHINNAD


Cannes (2011) võistlusprogramm, parim režii

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles